Rugăciunea pe care Papa Francisc o rostește în fiecare seară. Versurile sunt emoționante

Rugăciunea pe care Papa Francisc o rostește în fiecare seară. Versurile sunt emoționante
Papa Francisc îi învață pe credincioși să se roage

Papa Francisc a vorbit în repetate rânduri despre puterea rugăciunii și i-a învățat pe oameni să se roage. Rugăciunea pe care Papa Francisc o rostește în fiecare seară este calea de comunicare pe care Suveranul pontif își înalță sufletul către Dumnezeu pentru a primi Lumina.

Rugăciunea pe care Papa Francisc o rostește în fiecare seară

Chiar dacă ne rugăm de mulți ani, încă mai avem multe de învățat despre modul în care putem comunica cu Dumnezeu, ne transmite Papa Francisc. Rugăciunea omului, această dorință care se naște atât de natural din sufletul său, este probabil una dintre cele mai impenetabile mistere ale Universului”, spune Suveranul pontif.

Umilința este primul pas către apropierea de Divinitate, de aceea Papa Francisc ne îndeamnă ca atunci când ne rugăm să spunem: „Iată-mă, Doamne! Sunt un păcătos, sunt nevrednic și nu te-am ascultat. O, Doamne, ai milă de mine, păcătosul!”. Acesta este modul în care Înaltul prelat își începe rugăciunea.

De asemena, Papa Francisc spune că oamenii nu ar trebui să bolborosească lucruri fără sens atunci când se roagă, așa cum obișnuiau fariseii pe vremea lui Iisus. Acest sfat le-a fost dat oamenilor de Însuși Hristos, atunci când a venit pe Pământ pentru a duce la îndeplinire planul de mântuire a omenirii.

Iisus s-a rugat intens atât în public, împărtășind oamenilor Liturghua, cât și în spații retrase, departe de lume, pentru a-Și putea deschide sufletul către Tatăl, iar acesta este și îndemnul Papei către credincioși. El mai spune că cei care nu știu cum să se roage, să ceară înțelepciune de la Dumnezeu și să spună: „Doamne, învață-mă să mă rog!”

Rugăciunea pe care o rostește cel mai des Papa Francisc este Tatăl nostru. „Când vă rugați, amintiți-vă cuvintele pe care Iisus le-a spus discipolilor săi. Mulți creștini cred că a te ruga înseamnă să îi vorbești lui Dumnezeu ca un papagal. Rugăciunea trebuie să vină din inimă, din suflet”, a mai spus Papa Francisc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI