14 dec. 2022 | 08:27

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului. Când se rostește, de fapt

Diverse
Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului. Când se rostește, de fapt
Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului. Cum trebuie să te rogi ca să fii mai puternic și să reziști în fața păcatului.

Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și se va încheia pe data de 25 decembrie. Această perioadă a anului este deosebită pentru oameni. Credincioșii se apropie mai mult de Dumnezeu, luptându-se din greu cu păcatul. Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului te va ajuta să înfrunți cu putere ispitele. Ce trebuie să rostești când te închini.

Ce spunea Arsenie Boca despre perioada de post

Postul Crăciunului durează 40 de zile. În această perioadă, ce precedă sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, credincioșii încearcă să se apropie mai mult de Dumnezeu. Ispite se ivesc la tot pasul, însă oamenii încearcă să le facă față, stăpânindu-și, în primul rând, trupul. De aceea, în post, nu se consumă produse de origine animală.

Dincolo de aspectul fizic, postul ascunde și implicații spirituale de mare importanță pentru oameni. Este o luptă pe care creștinul o duce cu sine însuși. Prin el, nu își curăță doar trupul, ci înlătură și piedicile care apar în calea sufletului, după cum spunea cunoscutul duhovnic Arsenie Boca.

Credincioșii merg frecvent, în postul Crăciunului, la biserică. Însă rugăciunile nu se fac doar în lăcașurile religioase, ci și acasă, în diverse momente ale zilei. Cunoscut drept unul dintre cei mai mari preoți ai secolului trecut, Arsenie Boca îi îndemna pe români să rostească cu credință rugăciuni dimineața și seara, dar nu numai.

„Părintele Ardealului”, așa cum a fost supranumit, i-a învățat pe români să rostească o rugăciune specială, pe vremea când încă mai era în viață. Duhovnicul rostea rugăciunea, în mod deosebit, în perioadele de post. Credincioșii o spun, astăzi, chiar și în Postul Crăciunului. În rândurile de mai jos, poți citi și tu rugăciunea lui Arsenie Boca pentru post.

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi. Că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer. Ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că, iată, mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții. Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre. Toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină. Așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem. Aprinde dragostea Ta în inimile noastre. Arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul. Că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre. Luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin!”

Citește și: Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă. Se spune că e făcătoare de minuni

Se spune că dacă vei rosti și tu rugăciunea lui Arsenie Boca pentru postul Crăciunului, vei fi mai puternic. Divitatea te va ajuta să reziști în fața ispitelor și a provocărilor. Nu vei cădea ușor în tentația păcatului și vei fi, totodată, liniștit.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
O dau la pace? Kremlinul, anunț despre încheierea războiului din Ucraina
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro