Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă. Se spune că e făcătoare de minuni

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă. Se spune că e făcătoare de minuni
Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă. Credincioșii au parte de adevărate minuni, când se roagă astfel.

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă. Se spune că prin intermediul ei, porțile harului divin se deschid pentru păcătoși. Preotul, supranumit Sfântul Ardealului, a lăsat în viața sa o mulțime de sfaturi pentru credincioși, îndemnându-i să își dedice cel puțin o parte din timpul zilnic rugăciunii. Înțeleptul susținea că rugăciunea este cheia raiului.

Rugăciunile lăsate moștenire de Arsenie Boca românilor

Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX, din România. Preotul, mult apreciat de poporul român, i-a învățat pe credincioși să trăiască cu atenție și grijă, să fie atenți cum vorbesc, cum acționează și să nu uite niciodată să îl slujească pe Dumnezeu prin tot ceea ce fac.

Pentru Arsenie Boca, o importanță deosebită o aveau rugăciunile. Era felul în care comunica cu Dumnezeu sau cu fiul Său, Iisus Hristos. După trecerea sa la cele veșnice, poporul român a moștenit multe dintre rugăciunile pe care sfântul le rostea. Printre ele se numără una rostită în fiecare sâmbătă, prezentată mai jos.

Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare sâmbătă

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre. Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem fără cercetare, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi desădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei ce Te ține, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Citește și: Profeția apocaliptică a lui Arsenie Boca despre România: Rusia ne va invada. Cine va fi mântuit de Dumnezeu

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine prin păcatele noastre. Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi şi să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!”, este rugăciunea rostită în fiecare sâmbătă de părintele Arsenie Boca.

Urmăriți Playtech.ro și pe