Rugăciune puternică de Sf. Gheorghe. Ea te va ajuta să treci de orice greutate ai acum

Rugăciune puternică de Sf. Gheorghe. Ea te va ajuta să treci de orice greutate ai acum
Rugăciune puternică de Sf. Gheorghe. Ea te va ajuta să treci de orice greutate ai acum

Care este rugăciunea pe care creștinii o spun în ziua în care se prăznuiește Sfântul Gheorghe? Aceasta te ajută să treci prin orice greutate. Care sunt cuvintele speciale spuse de credincioși în această zi?

Rugăciune puternică pentru Sfântul Gheorghe

Ziua de 23 aprilie marchează una din sărbătorile importante pentru creștinii ortodocși. Azi se prăznuiește Sfântul Gheorghe, iar cei mai mulți aleg să se roage la el pentru putere și mântuire.

Există, însă, o rugăciune specială pe care o spun cei mai mulți azi pentru a le merge bine și pentru a-i ajuta în momentele grele care le apar în drum. Sfântul Gheorghe a trăit în vremea împăratului Dioclețian.

Acesta s-a născut într-o familie creștină, simplă, iar încă de tânăr a rămas doar în grija mamei după ce tatăl său a murit. La scurt timp a decis să plece în Palestina, acolo unde s-a înrolat în armată și a ajuns comandant.

Bărbatul a avut din ce în ce mai multă credință în Hristos în momentul în care împăratul a început persecuțiile împotriva creștinilor. Chiar și atunci a decis să își mărturisească drept credința și să aleagă o viață corectă și demnă.

După nenumărate chinuri, în ziua de 23 aprilie din anul 303, Sfântul Gheorghe a fost decapitat. Sfântul a ajuns unul din cei mai mari și respectați de creștini datorită credinței sale imense în Hristos. Datorită rugăciunilor sale înălțate Domnului a înviat un om din morți, iar după ce a murit a continuat să lucreze prinoameni.

Cuvintele spuse de credincioși

”Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate. Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale. Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor.

Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre! Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare. Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros. Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschida ochii spre Lumina. Pentru ca eu sa pot intrezari Iubirea nemarginita a Tatalui meu care ma asteapta si pe care sa-l iubesc”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI