Rugăciune către Sfântul Spiridon. Ce cuvinte să rostești pe 12 decembrie

de: Ana Chivu
12 12. 2022

Rugăciune către Sfântul Spiridon! Cei mai mulți creștini așteaptă acum să spună cea mai puternică rugăciune către Sfântul zilei. Aceasta își arată puterea doar la nevoie. Sfântul Ierarh este sărbătorit pe data de 12 decembrie, moment în care credincioșii îi aduc rugăciuni chiar și din ajunul sărbătorii. Ce trebuie să spună românii în această zi deosebită? Cu siguranță majoritatea dintre ei vor fi ajutați de sfânt.

Rugăciune către Sfântul Spiridon: ce trebuie să spui?

Rugăciunea către Sfântul Spiridon îți poate aduce putere și liniște. Cuvintele speciale își arată magia doar la nevoie. Amintim că pe data de 12 decembrie este celebrat Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, marele făcător de minuni și vindecător de boli. Unii credincioși îi aduc rugăciuni încă din ajunul sărbătorii. Trebuie doar să crezi cu putere în cuvintele de mai jos, iar minunile se vor întâmpla.

Sfântul s-a născut pe insula Ciprului din părinți smeriți și cu inima bună. În copilărie a fost păstor de oi, iar mai apoi și-a trăit viața cu cinste și plăcere de Dumnezeu la casa sa, alături de propria familie. Minunile făcute de sfânt către cei în nevoie și harul său au fost descoperite după decesul soției lui.

Moaștele sale au fost mutate la finele secolului al VII-lea la Constantinopol din cauza incursiunilor barbarilor în Cipru. Ulterior, rămășițele au fost transportate de către un preot grec în Corfu, acolo unde se află și în zilele noastre.

Rugăciune către Sfântul Spiridon: toți românii trebuie să rostească asta

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă!

Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”

Sfântul Spiridon: tradiții și obiceiuri

Preoții închină slujbe pentru Sfântul Spiridon în rugăciune, iar românii au câteva restricții atunci. Mai exact, gospodinele nu au voie să coasă, să spele sau să facă ordine și curățenie în casă.

De asemenea, bărbații nu au voie să lucreze la vite pentru că superstițioșii susțin că animalele vor fi lovite de boli. Creștinii au dezlegare în acele momente la ulei, avânt în vedere că postul se ține cu multă strictețe și cu mâncăruri fără produse de origine animală.