Rudel Obreja explică de ce nu a denunțat-o pe Elena Udrea. Ce spune despre condamnarea ei

Rudel Obreja explică de ce nu a denunțat-o pe Elena Udrea

Rudel Obreja a vorbit despre dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea a primit o condamanre de 6 ani de închisoare cu executare. Fostul șef al Federației Române de Box (FRB) a repcizat că a refuzat să o denunțe pe Udrea pentru că nu a avut niciun motiv să o facă, aspect pe care l-a menționat și în fața anchetatorilor.

„Nu aveam cu ce să o denunț pe Elena Udrea și vă mărturisesc că – le-am spus și procurorilor asta – și dacă aveam cu ce n-aș fi denunțat-o. E dincolo de demnitatea mea umană, așa cred eu. Dacă faci niște înțelegeri cu niște oameni e firesc să ți le păstrezi, să ai caracter, să ai demnitate”, a declarat Rudel Obreja.

Fostul șef al FRB susține că el nu a fost condamnat pentru Gala Bute, ci pentru evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. De asemenea, Obreja a menționat că marele eveniment sportiv a fost doar un pretext pentru condamnarea Elenei Udrea, în condițiile în care era nevoie să fie legată de un mare brand.

Dosarul Gala Bute se rejudecă

În luna iunie 2018, judecătorii de la Curtea Supremă au dat sentința în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, în timp ce Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Sentința a prins-o în Costa Rica pe Elena Udrea, acolo unde a fugit pentru a scăpa de problemele cu legea. În schimb, Rudel Obreja a ajuns în spatele gratiilor. A fost eliberat condiționat în decembrie 2018, după ce a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători.

S-a decis rejudecarea dosarului, iar ulterior magistrații de la Curtea Supremă au decis să trimită 3 întrebări Curţii de Justiţie Europene privind respectarea unei decizii CCR când sunt afectate interese financiare europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI