Elena Udrea, mesaj din Costa Rica despre Tăriceanu: „Cei care l-au judecat nu sunt controlați de SRI”

Autor: Claudiu Surmei - 08:40, 23 apr. 2019

Elena Udrea a reacționat pe contul personal de Facebook după ce Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat de judecătorii de la Curtea Supremă în dosarul în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Udrea și-ar fi dorit să fie și ea judecată de magistrații din completul care l-a achitat pe președintele Senatului, despre care susține că ar fi cei mai integri judecători de la ÎCCJ.

„Mă bucur pentru domnul Tăriceanu, că a fost achitat într-un proces nedrept, unul dintre cele multe instrumentate de statul paralel împotriva adversarilor politici, sau oameni de afaceri, sau lideri de opinie, sau jurnaliști ori patroni de presă etc. Din fericire, a avut șansa să îi fie judecat dosarul de un Complet format de unii dintre cei mai integri judecători de la ÎCCJ și care nu sunt controlați de către SRI. Eu nu am avut această șansă, spre exemplu. Nu le dau numele, pentru că nu vreau să îi expun”, a scris Elena Udrea pe contul personal de Facebook.

Elena Udrea, despre Tăriceanu: „Multe vorbe, puține fapte”

Aflată în Costa Rica, unde a fugit pentru a scăpa de problemele pe care le are cu legea în România, Elena Udrea mai spune că Tăriceanu este ipocrit atunci când apare la televizor și se revoltă împotriva abuzurilor făcute de statul paralel,

„Nu pot să nu remarc că revolta domnului Tariceanu exprimată în intervențiile de la tv, împotriva abuzurilor făcute de statul paralel este ipocrită, cât timp discursul dânsului, foarte argumentat, corect și coerent altfel, nu a avut nicio urmare în anii de când ne tot spune cât luptă dânsul pentru drepturi și libertîți.

Spre exemplu, cel mai elocvent, domnul Tăriceanu nu a cerut un lucru elementar ministrului ALDE, Tudorel Toader. Să facă dreptate celor condamnați de Completele de 5 constatate ilegale de CCR, care nu mai erau în termen să depună Contestație la executare și, care înca sunt în pușcării și se uită cu speranță la domnul Taăriceanu, al doilea om în stat, când vorbește de luni de zile despre ordonanța reparatorie, care nu a mai venit… Ba chiar i-a luat apărarea și ne-a spus că el consideră că Toader a făcut mult pentru consolidarea statului de drept.🤔 Și altele pe care nu le amintesc acum, pentru că nu e spațiu suficient. În concluzie, multe vorbe, puține fapte… ca de, e an electoral”, a mai scris Udrea.