Rudele atacatorului din Noua Zeelandă cer pedeapsa cu moartea

Rudele atacatorului din Noua Zeelandă cer pedeapsa cu moartea
Rudele cer pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului armat

Familia teroristului Brenton Tarrant, autorul atacului armat din Noua Zeelandă, cere ca bărbatul de 28 de ani să fie condamnat la moarte. Extremistul este ținut la izolare, după ce a apărut în fața judecătorilor. El este acuzat de uciderea a 50 de persoane în urma atacului comis la două moschei din orașul Christchurch.

Rudele teroristului care a îngrozit Noua Zeelandă susțin că acesta a fost o persoană normală și nu își explică ce l-a determinat să comită un asemenea gest. Verișoara lui, Donna Cox, care locuiește în New South Wales, a declarat că Brenton Tarrant merită să fie condamnat la moarte.

„Știu ce merită. Să fie pedepsit cu moartea pentru ce a făcut. Este dureros, pentru că face parte din familie și nu așa a fost crescut, dar eu nu sunt aici ca să îl apăr. Aș vrea să am ocazia să îl întreb de ce a făcut asta. A luat-o razna, doar așa a putut comite așa ceva.”
Donna Cox

Autorul atacului armat din Noua Zeelandă s-ar putea folosi de procesul său pentru a promova ura

Brenton Tarrant a renunțat la avocat și a cerut să se apere singur la proces, iar autoritățile se tem că autorul atacului armat din Noua Zeelandă s-ar putea folosi de acest drept pentru a promova ideologia sa bazată pe ură. Bărbatul a fost plasat în arest și este ținut la izolare, după ce mai mulți deținuți au amenințat că îl vor ucide dacă îl prind.

Teroristul a apărut sâmbătă la primul termen din proces purtând cătușe și uniformă de deținut. A rânjit către camerele video și a făcut un cerc cu degetele, semn că nu regretă fapta oribilă pe care a comis-o.

Verișoara lui Tarrant a mai spus că acesta provine dintr-o familie respectabilă din Grafton, New South Wales. Mama teroristului, Sharon Tarrant, a refuzat să vorbească despre atacul armat de la cele două moschei din Christcurch, însă apropiații susțin că femeia este foarte dezorientată.

Sharon preda Limba Engleză la o școală din comunitate în momentul în care a fost scoasă din clasă și i s-a spus că fiul ei a ucis zeci de persoane. Femeia este ținută acum într-un loc sigur, de teama să nu cadă victimă unei răzbunări din partea familiilor celor uciși în atacul armat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI