Rona Hartner și suferința ei. Ce este boala de care a fost tratată și cum se manifestă

Rona Hartner și suferința ei. Ce este boala de care a fost tratată și cum se manifestă

Rona Hartner a trecut cu bine peste operația de luni  de la Spitalul Floreasca din București.  Artista descoperise că avea o tumoră pe colon cu trei zile înainte. S-a gândit să meargă la spital după ce s-a simțit foarte rău.

Apropiați ai artistei au povestit că intervenţia a fost complicată, dar s-a încheiat cu bine după şase ore. Rona a fost transferată la Terapie Intensivă, pentru a fi monitorizată. Ulterior, a fost adusă în salon.

Doctorii trebuie să stabilească dacă tumora e canceroasă sau nu. Verdictul lor este așteptat în cel mult o lună.

Actriţa ar fi trebuit să plece în Franţa săptămâna trecută dar doctorii au programat-o de urgență la operație. Rona Hartner le-a scris fanilor mesaje pe pagina sa de facebook înainte și după intervenția chirurgicală.

„Am avut o mică stare proastă joi noaptea, vineri am fost preluată de urgenţă. Au găsit ceva la tomograf care nu e prea bun. Să nu vă fie frică să mergeţi la doctor când vă simţiţi rău. Am crezut că e ocluzie intestinală, dar e vorba de o tumoră şi nu mi-e frică să o oprez în urgenţă. E cea mai bună soluţie. Vă rog să vă rugaţi pentru mine!”, spunea Rona Hartner într-un mesaj video publicat pe rețeaua de socializare.

Rona Hartner: „Oamenii să nu aștepte să îi doară ceva, să meargă la doctor”

Rona Hartner se simte bine acum, după operație este în afara oricărui pericol, spun doctorii. Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a explicat într-un interviu TV că simptomele în astfel de cazuri nu sunt vizibile.

„Din păcate, vorbim despre o afecțiune insidioasă, o afecțiune care nu vorbește, nu se aude, dar atunci când se manifestă poate fi letală. Vreau să insist pe rolul esențial al evaluărilor periodice. (…) Poate că vorbim despre o jenă abdominală, tulburări de tranzit, diaree, sunt semnele precoce ale acestei afecțiuni. Este o operație complicată, colegii mei încearcă să evalueze această patologie tumorală, se pot face teste chiar în timpul operației. În funcție de acest lucru se poate lua o decizie”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru în emisiunea Star Magazine.

Stările de rău apar în ultima etapă a bolii. Este explicația pentru care o afecțiune a colonului este greu de depistat dacă pacientul nu se prezintă la doctor.

„Vreau să le spun oamenilor să nu aștepte să îi doară ceva, că atunci e prea târziu. La mine nu era durere, era o stare de rău”, le transmitea Rona Hartner fanilor înainte de a intra în operație.

În ultimele zile, cei care o admiră pe Rona Hartner i-au trimis zeci de mesaje de susținere.

Actrița și cântăreața trăiește în prezent o poveste de dragoste cu un cetățean francez. Potrivit revistelor monene, cei doi ar plănui să se căsătorească anul acesta.

Rona Hartner

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI