Un român i-a uimit pe jurnaliștii englezi, care au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Bărbatul este un fost sportiv, care acum a ajuns să aibă o avere impresionantă. Ce spun străinii despre el și cu ce reușite se laudă acum, după retragerea din domeniul în care a scris istorie.
În lumea tenisului, se spune că succesul pe terenul de joc adesea nu se traduce într-o viață de opulență. Cu toate acestea, povestea unui fost campion al tenisului român a răsturnat această percepție, transformând modestia câștigurilor din competiții într-un imperiu financiar impresionant.
Născut în 1940, acest român și-a început cariera sa în tenis în 1958, intrând în circuitul profesionist cu pasiune și determinare. De-a lungul anilor, a obținut numeroase realizări notabile, dar cea care a rămas în amintirea fanilor a fost victoria sa la Openul Franței din 1970, în proba de dublu masculin, alături de partenerul său, învingând chiar și legendarul Arthur Ashe.
Pe lângă acest triumf, românul a ajuns în semifinalele de la Wimbledon la dublu și a câștigat un impresionant total de 22 de titluri în perechi, precum și 34 de titluri ca jucător de simplu. Cu toate acestea, câștigurile sale financiare din competiții au rămas modeste în comparație cu jucătorii contemporani precum Rafa Nadal sau Roger Federer.
Cu toate că a părăsit scena tenisului profesionist în 1979, cariera sa nu s-a încheiat acolo. Acest român s-a reinventat pe sine în lumea afacerilor, folosind abilitățile și cunoștințele dobândite pe terenul de joc pentru a-și construi un adevărat imperiu financiar.
Investind în diverse sectoare, fostul campion și-a consolidat rapid poziția ca unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri. A evoluat de la an la an și acum trăiește o viață de lux.
Astăzi, numele său este sinonim cu succesul în afaceri și bogăția impresionantă. Cu o avere evaluată la miliarde de dolari, acest român s-a transformat dintr-un campion al tenisului într-un miliardar de talie mondială, depășind în valoare chiar și staruri ale sportului precum Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.
„Ion Tiriac are acum 84 de ani și are o avere netă de aproximativ 1,6 miliarde de lire sterline (2 miliarde de dolari), potrivit Forbes – după ce a început o companie uriașă de investiții care se ocupă de imobiliare, servicii financiare, companii aeriene și multe alte afaceri.
Munca sa cu Grupul Tiriac l-a făcut să devină primul miliardar al României în 2007 și să acumuleze o colecție uriașă de mașini de lux de peste 400 de modele – inclusiv un Rolls-Royce Phantom IV”, scrie presa străină.
Te-ar putea interesa și: Cei mai bogați români în 2023. Ion Țiriac este tot pe 2, chiar dacă și-a mărit averea
Potrivit celor mai recente actualizări din lumea miliardarilor, un nou nume a intrat în lumina reflectoarelor, depășindu-l pe fostul lider al clasamentului în ultima vreme. Daniel Dines, în vârstă de 51 de ani și cofondator al unei companii specializate în tehnologie de robotică software, a reușit să își consolideze poziția în topul celor mai bogați români, potrivit datelor furnizate de Forbes.
Cu o impresionantă avere evaluată la 2,1 miliarde de dolari, Daniel Dines a reușit să îl surclaseze pe legendarul om de afaceri și fost jucător de tenis, Ion Țiriac, care ocupase poziția fruntașă în această ierarhie până în prezent.
Află și: Ion Țiriac, ‘vinovat’ pentru suspendarea uriașă a Simonei Halep. Miliardarul a spus tot adevărul
Ion Țiriac, cunoscut pentru activitatea sa prolifică în diverse domenii, precum tenisul și afacerile, se remarcă și prin numeroasele sale moșteniri. Cu toate acestea, el a dezvăluit că are nu mai puțin de 33 de copii, dintre care doar trei sunt recunoscuți legal – Ion Alexandru Țiriac, Karim Mihai Țiriac și Ioana Natalia Țiriac.
Cu o astfel de dinamică familială complexă, mogulul și-a exprimat intenția de a împărți averea sa în cele 33 de părți legale, asigurând astfel o distribuție echitabilă între descendenții săi.
„Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă”, a declarat, în trecut, într-un interviu, Ion Țiriac.