Românul care face mii de lei din capace de plastic. Ce se întâmplă cu banii, după ce sunt dublați de un „înger păzitor”

Românul care face mii de lei din capace de plastic. Ce se întâmplă cu banii, după ce sunt dublați de un „înger păzitor”
Românul care face mii de lei din capace din plastic

O amplă acțiune de reciclare cu rezultate incredibile a fost pornită de o campanie umanitară pentru tratamentul unei fete în vârstă de 13 ani. 14 tineri din București, de șase ani adună capace pentru cauze nobile. Banii obținuți din reciclarea lor sunt dublați de un ”înger păzitor”.

Românul care face mii de lei din capace de plastic

Așadar, voluntarii Asociației Capace cu Suflet au adunat peste 6 tone de capace și au donat peste 16 mii de lei pentru 26 de cauze. Una dintre cele mai recente a fost chiar Căsuța Blondie, prima asociație din România pentru copii abandonați în spitale.

La ”Eroul Zilei”, Cosmin Polefka a vorbit despre campania umanitară care a început acum șase ani.

„Povestea a început la Cluj, nu suntem doar din București. Este un exemplu, se întâmplă în multe locuri din lume. Am început să strângem în 2014, ne-am strâns mai mulți și se strânge din ce în ce mai mult. Este extrem de interesant cum oamenii își doresc să strângă aceste capace.

Oamenii ne găsesc pe Facebook sau aud de noi, își dau seama că este foarte simplu. Într-un kilogram sunt 500 de capace, deci trebuie să faci de 500 de ori gestul de a separa sticla de cap după care să dai telefon, să te întâlnești cu un voluntar, să dai capacele. Este un lucru care ne surprinde de frecare dată și îl admirăm. Fiecare dintre noi poate fi un voluntar, ne dorim voluntari peste tot în țară  pentru că primim solicitări să ridicăm capace de peste tot. Oamenii strâng pentru că își doresc să ajute. Banii îi folosim pentru diferite cauze, impactul e important pentru fiecare persoană în parte.

Capacele sunt mici și conțin foarte mult plastic, sunt mai grele. Sunt foarte multe cauze dar cel mai important pentru noi este ca oamenii să conștientizeze că trebuie să recicleze iar faptul că pot ajuta anumite cauze, îi motivează. Ne interesează foarte mult reciclarea”, a spus Cosmin Polefka la „Eroul Zilei”, potrivit Antena 3.

Capace din plastic
Banii sunt dublați de un ”Înger Păzitor”

Peste 6 tone de capace au fost colectate

Valorificând periodic capacele strânse, se obțin sume mici de bani, cu care voluntarii implicați  în acest proiect, reușesc să ajute cauze și cazuri sociale. Sumele sunt modice, dar ele nu ar exista dacă capacele ar ajunge la gunoi. Și nici capacele probabil nu ar fi reciclate.

Cei de la ”Capace cu Suflet”, începând cu a doua jumătate a anului 2014 și până la finele lui 2019 au reușit să colecteze și să predea 6,574 kilograme de capace și au donat 16,246 de lei pentru 26 de cauze.