Românul care a luat-o la ochi pe Simona Halep. A criticat-o, fără milă: „E fițoasă, de asta mulți o evită”

Românul care a luat-o la ochi pe Simona Halep. A criticat-o, fără milă: „E fițoasă, de asta mulți o evită”
Românul care a luat-o la ochi pe Simona Halep. A criticat-o, fără milă

Mihai Rusu, fost jucător român de tenis, a analizat înfrângerea Simonei Halep în fața lui Iga Swiatek, în optimile de finală de la Roland Garros. Metodistul a vorbit despre diferite aspecte din jocul româncei, apoi a enumerat anumite probleme ce țin de atitudinea sa, afirmând că mulți antrenori evită să o antreneze pentru că aceasta ar fi fițoasă. „Antrenamentele ei au funcționat ca la facultățile fără frecvență.”

Simona Halep, luată la ochi de fostul tenismen Mihai Rusu după înfrângerea de la Roland Garros

Mihai Rusu, fost jucător de tenis, fost candidat la alegerile FRT, în prezent antrenor în Germania, a fost invitat la GSP Live, unde a vorbit despre coșmarul de la Roland Garros pentru Simona Halep, dar și despre diverse aspecte din jocul numărului doi mondial. Acesta este de părere că românca nu s-a pregătit suficient de bine în ultimele luni, dar și că ar avea anumite probleme ce țin de comportament: „Cred că e fițoasă, de aceea mulți antrenori evită s-o antreneze”.

„Jelena Ostapenko a câștigat o dată Roland Garros, apoi au început fițele. Marea majoritate a fetelor au probleme cu antrenorii. Ei le spun ceva, ele fac altceva sau nu vor să facă. Spunea Barbara Rittner (nr. – fost număr 24 WTA), care e șefa tenisului feminin din Germania, că Halep e un mare talent, dar e dificil de antrenat. Această declarație spune foarte multe. 

Românul care a luat-o la ochi pe Simona Halep. Ce ar vrea să facă cu ea: „E fițoasă, de asta o evită”/ Mihai Rusu, fost jucător de tenis român
Mihai Rusu, fost tenismen român, actual antrenor în Germania

De aceea și foarte mulți antrenori mari evită, chiar dacă primesc oferte s-o antreneze. Ei își spun: «Nu, n-avem nevoie să ne complicăm existența pentru cei patru, cinci, șase mii de euro pe săptămână». Antrenorii se duc către jucătorii și jucătoarele care au o lungime de undă mentală și sufletească. La 29 de ani, Simona Halep mai are ani buni de jucat, dar cred că trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de antrenamente. E meseria ei, trebuie să se gândească ce vrea să facă.

(…)Serena Williams e o divă în America, dar se supără dacă îi dai mingea la 10 centimetri distanță și nu în rachetă. Mi se pare exagerată! De aici încep neconcordanțele. De la mofturi, de la fițe! Eu cred că Simona e fițoasă”, a declarat Mihai Rusu.

„Se mai înțelege ea cu vreun antrenor?”

Metodistul a atins și latura mondenă a vieții sale și subiectele care o au protagonistă în presa tabloidă, afirmând că Simona Halep e cea mai mare divă pentru România.

„Se pune întrebarea: Cine îi stabilește ei programul de antrenament? Ea sau antrenorul? Nu e un secret că ea a ajuns o mare vedetă. Pentru România, ea e cea mai mare divă. Apare în lumea mondenă, toată presa mondenă scrie despre ea: ce cumpără, ce investiții a mai făcut, când apare noaptea în cluburile de pe litoral.

Își face ea programul? Se mai înțelege ea cu vreun antrenor? Cred că se va înțelege foarte greu cu antrenorii din România. Ea e cea dominantă, cea care își plătește echipa, are primul și ultimul cuvânt. Antrenorul Darren Cahill nu a fost tot timpul lângă ea, antrenamentele au funcționat ca la facultățile fără frecvență: prin telefon. Îmi pun o altă întrebare: Cât timp s-a antrenat ea? Se antrenează de două ori pe zi?”, a completat Mihai Rusu.