Românii vor purta mască de protecție și în casă? Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban

Românii vor purta mască de protecție și în casă? Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban
Românii vor purta mască de protecție și în casă? Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban/ Foto: Guvernul României

Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul nu poate impune ca regulă purtarea măștii de protecție și în casă, completând că aceasta este o ”prostie”.

Anunțul premierului Ludovic Orban: românii nu vor purta mască de protecție și în casă

Ludovic Orban a fost întrebat dacă se va ajunge la purtarea măștii în casă de către membrii unei familii, pornind de la o declarație a epidemiologului Alexandru Rafila potrivit căreia masca ar putea să fie purtată inclusiv în casă, în momentul în care există un bunic și un copil.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Românii vor purta mască de protecție și în casă? Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban
Atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunic, fiecare dintre ei să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare, exemplifică Rafila

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a declarat profesorul Rafila la Digi24.

„Niciodată Guvernul nu poate să impună. E o prostie”

Premierul spune că e o ”prostie”: „Nu putem să impunem o astfel de regulă. Ceea ce se întâmplă într-o familie depinde de familia respectivă, nu putem impune noi astfel de reguli. Am auzit prostia asta, s-a şi făcut o campanie de către PSD că Guvernul vrea să introducă obligaţia purtării măştii în familie. Asta este o prostie! Niciodată un Guvern nu poate să impună…”, a afirmat Orban, luni, la sediul PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI