Românii mai au doar 10 zile să depună Declarația Unică la ANAF. Cine este obligat să o completeze

Contribuabililor le-au mai rămas doar 10 zile la dispoziție pentru a putea depune Declarația Unică. Iată ce trebuie să știi înainte de termenul-limită!

Declarația Unică, termen-limită, peste 10 zile

Contribuabilii mai au doar 10 zile la dispoziție pentru a putea depune Declarația Unică. Utimul termen este de 31 iulie, iar adevărul.ro a realizat un ghid cu to ce este necesar să iei la cunoștință. Fiscul nu mai emite și trimite contribuabililor decizii de impunere pentru veniturile din activitățile independente, astfel că merge pe autoimpunere pentru persoanele fizice, la fel cum face și cu persoanele juridice. Pe data de 31 iulie a lui 2019, contribuabilii au de completat și calculul impozitului și contribuțiile sociale de depus declarația pentru veniturile din anul precedent, la fel ca și estimarea veniturilor din anul curent. Salariul minim brut pe economie s-a majorat, de la 1 ianuarie, la 2.080 de lei, de la 1.900 de lei. Acest lucru înseamnă că nu sunteți obligați să depuneți Declarația Unică dacă suma obținută din venituri nu depășește 24.960 de lei pe an. Declarația se va putea depune până pe 31 iulie 2019, inclusiv, de persoanele fizice care au obligația să:

– declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
– declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
– declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

31 iulie, ultimul termen pentru depunerea Declarației Unice
31 iulie, ultimul termen pentru depunerea Declarației Unice

Ce pași trebuie să urmezi?

Dacă nu depui Declarația Unică până la termenul specificat riști să primești amendă cu sume cuprinse între 50 și 500 de lei. De asemenea, „Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se poate transmite şi prin poştă sau se poate depune la sediul unităţilor fiscale.

Prenumele … 

Numele …

Tipul actului de identitate pe care îl posedaţi  CNP-ul  Seria actului de identitate  Numărul actului de identitate  Tipul de aprobare – se alege „Verificare număr înregistrare decizie”. La alegerea acestei opţiuni, se afişează câmpul „Numar decizie”, în care se completează numărul …………(sau primit în scrisoare)  Nume utilizator – veţi alege un nume pe care îl veţi folosi în continuare pentru autentificarea în SPV Parolă – alegeţi o parolă, pe care o veţi utiliza în procesul de autentificare  Confirmare parolă – introduceţi din nou parolă aleasă la câmpul anterior

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI