Românii îl consideră o delicatesă, dar este toxic pentru organism. Alimentul periculos din frigider
Carnea procesată se află pe lista produselor cu cel mai mare risc cancerigen. Înghițim sute de aditivi alimentari pentru că legislația europeană permite acest lucru. De altfel, ultimele studii făcute în țara noastră sunt vechi de opt ani, iar lipsa controalelor a dus la o explozie de substanțe chimice în industria alimentară.
Autoritățile au scăpat din mână acest domeniu și nimeni nu spune cum ne este afectată sănătatea. Și dacă am fi crezut că măcar peștele reprezintă răul cel mai mic, astăzi aflăm că somonul crescut în condiții artificiale este îmbibat cu otrăvuri.
Peștele, organismul prăpădește. Românii, deloc atenți la o delicatesă care este toxică în unele situații
Ziariștii francezi Nicolas Daniel și Louis de Barbeyrak au studiat preț de câteva luni, din interior, ce presupune industria pescuitului. Au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca și au dezvăluit adevărul ținut ascuns de industria pescuitului.
În zonele rurale din vestul Norvegiei, unde există mai multe ferme piscicole angajate în creșterea artificială a somonului, jurnaliștii l-au întâlnit pe norvegianul Kurt Oddekalvom, ecologist și fondator al Societății Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. Activistul duce o luptă împotriva fermelor care se ocupă de creșterea artificală a somonului. Deși pe zi ce trece dezvăluie detalii șocante despre activitatea acestora, în jur…se bate pasul pe loc.
Nu e masă fără pește. Cum îți dai seama dacă e proaspăt
Dacă unii români dau buzna la pescărie măcar o dată pe săptămână, alții își amintesc de acest aliment poate numai o dată în an, de Revelion. Chiar și așa, cumpărătorii nu știu exact la ce să fie atenți atunci când cumpără marfa comercianților. Cu toate acestea, galantarele se golesc, bucurând vânzătorii. Pe întrebate, în schimb, nu merge. De exemplu, la o tarabă, unul dintre vânzători spune că marfa este primită de dimineață, altul, separat, afirmă că a ajuns acum câteva ore.
Se înțeleg, însă, într-o singură privință: „La mine nu vine carasul amestecat. Nu am cum să-l am vechi”. Pe de altă parte, unii cumpărători merg pe încredere, deși se cunoaște că peștele se alterează repede. Dacă e lipicior, e vechi, ar fi argumentul unora. Dar nu este îndeajuns de solid, căci unele categorii de pești au o peliculă grasă care le acoperă solzii. Există, totuși, câteva indicii care ne vin în ajutor: gura trebuie să fie închisă, solzii bine fixați, brahniile roșii sau roz, fără mucus, mirosul ușor, corpul tare și carnea bine prinsă de oase.