Anunț important pentru toți părinții, înainte de începerea școlii. Părinții nu mai au voie să facă asta

Anunț important pentru toți părinții, înainte de începerea școlii. Părinții nu mai au voie să facă asta
Anunț important pentru toți părinții. Ce nu mai au voie să facă aceștia?

Ispectoratul Școlar București a făcut un anunț extrem de important pentru părinți chiar cu o lună înainte de începerea școlii. Este strict interzis un lucru. Ce nu mai au părinții voie să facă de acum?

Anunț pentru toți părinții! Părinții nu mai au voie să facă un lucru

Inspectorul școlar general din București și reprezentantul părinților din Capitală au transmis oficial un mesaj către toate asociațiile și comitetele de părinți. Părinții au luat la cunoștință că nu mai au voie să facă un anumit lucru chiar înainte cu o lună înainte de începerea școlii. Aceștia nu mai au voie “să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale”.

Apelul Inspectoratului a venit în aceeași zi în care știrileprotv.ro au făcut public cazul în care părinții din 2 clase au plătit pentru reparații, cu toate că școala în cauză are fonduri de 100.000 de euro. Din păcate, școlile din Capitală nu sunt singurele unde părinții plătesc pentru a putea vărui sau pentru mobilier, cu toate că legea arată că autoritățile locale sunt cele responsabile pentru astfel de acțiuni.

Părinții nu mai au voie să se implice în igienizarea și moblizarea instituțiilor școlare
Părinții nu mai au voie să se implice în igienizarea și reabilitarea instituțiilor școlare

Acțiunile de igienizare și reabilitare aparțin exclusiv autorităților

“Referitor la situația pregătirii unităților de învățământ sub aspectul igienizării și reabilitării pentru începutul anului școlar 2019-2020, Inspectoratul Școlar București, reprezentat de Inspectorul Școlar General, Ioana Mihaela Neacșu și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți-București, Eugen Ilea, recomandă asociațiilor de părinți și comitetelor de părinți ale claselor, să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare, aceste acțiuni aflându-se în responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale.

ISMB și FNAP-București încurajează comunicarea directă a reprezentanților părinților cu directorii unităților de învățământ, în vederea prioritizării investițiilor care trebuie realizate și a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului școlar 2019-2020.”