Românii, făcuţi de ruşine în presa din Bulgaria. Gestul turiştilor, de tot râsul: „Un mod insolent”

Românii, făcuţi de ruşine în presa din Bulgaria. Gestul turiştilor, de tot râsul: „Un mod insolent”
Bulgaria este suparata pe romani

Bulgaria este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. Renumită pentru serviciile de calitate, peisajele de vis și servirea impecabilă, nu este de mirare de ce turiștii se înghesuie vara să petreacă un sejur acolo. Plus că mai are un avantaj: se află chiar la granița cu România, un drum până la celebrele sale stațiuni putând fi parcurs în câteva ore, în funcție de regiunea în care stai. Deși suntem printre cei mai fideli clienți ai bulgarilor, ne-am atras o avalanșă de critici. Ce s-a întâmplat?

Gestul unor români a șocat Bulgaria. Ce au putut să facă turiștii

Românii au fost făcuți de rușine de jurnaliștii bulgari pe bună dreptate. Gestul unor turiști a revoltat presa vecină, motiv pentru care au ajuns să fie criticați dur pe primele pagini ale ziarelor. Bulgaria este revoltată de ce au putut să facă.

Mai mulți turişti români au făcut baie într-unul dintre cele Şapte Lacuri din Parcul Naţional Rila, zonă protejată din Bulgaria. Potrivit informaţiilor apărute pe internet, aceştia au intrat în lac, unde au fost fotografiaţi de un angajat. Se pare că portarul i-a avertizat că trebuie să iasă imediat din apă şi să plătească o amendă. Dar oamenii au refuzat să furnizeze date pentru stabilirea identităţii lor.

Sapte Lacuri din Parcul National Rila
Sapte Lacuri din Parcul National Rila

Critici dure din partea Parcului Naţional Rila

În acest caz revoltător este solicitată asistenţa Ministerului Afacerilor Externe de la Sofia: „Mulţi turişti nu se comportă în cel mai politicos mod faţă de angajaţii Parcului Naţional, funcţionarii responsabili cu respectarea regimului şi normelor din aria protejată. Paznicii le-au făcut observaţie turiştilor români să iasă din lac şi au fost trataţi, în schimb, într-un mod insolent. Turiştii au refuzat să-şi prezinte actele de identitate şi au părăsit zona lacurilor”, a spus Stefan Kirilov de la Parcul Naţional Rila.

De ce să vizitezi țara vecină

Bulgaria este una dintre cele mai accesibile destinații de vacanță din Europa de Est. Faptul că se învecinează cu România reprezintă un avantaj, deoarece este foarte simplu să planifici un concediu și să vizitezi orașe sau obiective turistice. Ori poți face drumeții memorabile la cele Șapte lacuri Rila, ce fac parte din Munții Rila și sunt principala sursă de atracție pentru turiștii care se aventurează la poalele munților bulgari.

Cum să ajungi la cele șapte lacuri Rila

Există mai multe moduri de a ajunge la cele șapte lacuri Rila din Bulgaria. Cea mai rapidă și mai ușoară cale este cu mașina (faci aproximativ o oră și 45 de minute). Sau poți închiria un autoturism din Sofia.