Românii din Marea Britanie sunt direct vizați. Se semnează acum

Românii din Marea Britanie sunt direct vizați. Se semnează acum
Românii din Marea Britanie sunt direct vizați. Se semnează acum

Anunţ important pentru toţi românii din Marea Britanie! Un înalt oficial de la Londra a dat vestea: acordul cu Uniunea Europeană va fi încheiat mai curând decât ne aşteptam.

Informaţii care îi vizează pe românii din Marea Britanie

Acordul Marii Britanii cu Uniunea Europeană privind relaţia post-Brexit ar putea fi încheiat în cursul lunii septembrie, s-a arătat încrezător negociatorul şef britanic David Frost.

“Aşa cum o tot spunem, nu căutăm un acord special său unic. Dorim o înţelegere care să fie în esenţă un acord de liber schimb cum sunt cele convenite de UE cu alte ţări prietene, de exemplu Canada. Suveranitatea Regatului Unit asupra legilor noastre, tribunalelor noastre, apelor noastre pentru pescuit, desigur că nu este negociabilă şi nu vom accepta nimic care să o compromită – la fel cum nici noi nu căutăm ceva care să ameninţe integritatea pieţei unice a UE”, a scris Frost pe Twitter.

Se pare că negocierile dintre Londra şi Bruxelles nu merg deloc bine, ambele părţi plângându-se de lipsa unor progrese importante. Principala divergenţă porneşte de la faptul că Bruxelles a solicitat ca UK să aplice în continuare unele dintre normele blocului comunitar. Asta pentru a evita o posibilă concurenţă neloială din partea Regatului Unit pe partea europeană. În schimb, britanicii ar primi un acord de liber schimb fără cote şi taxe vamale.

Numărul de cetățeni români care trăiesc în Regatul Unit este de 457.000, potrivit datelor oficiale oferite de Oficiul Național de Statistică (ONS) de la Londra în luna noiembrie a anului trecut. După ieşirea UK din Uniunea Europeană, acestia au fost nevoiţi să aplice pentru statutul de rezident sau pre-rezident. Astfel, drepturile lor sunt garantate în continuare.

Dacă nu va avea loc acordul post-BREXIT, românii nu vor mai putea călători în Marea Britanie doar cu paşaportul sau cartea de identitate.

Românii din Marea Britanie sunt direct vizați. Se semnează acum
Românii din Marea Britanie sunt direct vizați. Se semnează acum

Până când vor continua negocierile post-BREXIT

Negocierile dintre Marea Britanie şi UE vor continua până pe 2 octombrie. Atunci va avea loc un summit la care liderii europeni speră să valideze un acord cu Londra. Dacă până la finalul anului, Regatul Unit nu va încheia o înţelegere, relaţiile economice dintre cele două mari puteri vor fi guvernate de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI