Românii dau iama în supermarket, din cauza coronavirus! Ce produse sunt cele mai căutate mai ceva ca de sărbători

Cetățenii români au golit magazinele în ultimele zile. Din cauza infecțiilor cu Covid-19 apărute în Italia recent, stocurile noastre au început să scadă. Directorul AMRCR face o declarație în acest caz.

Românii dau iama în supermarket, din cauza coronavirus!

Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, George Bădescu, face un anunț în privința cumpărăturilor excesive din această perioadă. Marile magazine din țară sunt în scădere de stocuri, după ce acestea au rămas cu rafturile goale. Cetățenii români au dat buzna în toate centrele comerciale. Asta s-a întâmplat după ce panica s-a instalat și în țara noastră. Bădescu menționează că în scurt timp stocurile din magazine vor fi refăcute, și că nu există motive de îngrijorare, potrivit informațiilor de la MEDIAFAX. „Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea şi nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, declară George Bădescu.

Românii cumpără în special produse neperisabile precum: conserve, batoane, sosuri conservate, paste, zahăr, cafea, sare, orez, alcool, unt de arahide, lapte praf, mălai și făină. Italienii au golit magazinele de produse alimentare și de igienă, după cum arată știrile apărute în ultima vreme despre evoluția epidemiei. Acest lucru a adus și la noi creșterea numărului de produse cerute de clienți, precum și majorarea cantităților. Deși România nu are nici un caz confirmat de Covid-19 în țară, cetățenii au început să își facă provizii.

Românii dau iama în supermarket, din cauza coronavirus! Ce produse sunt cele mai căutate mai ceva ca de sărbători
Românii dau iama în supermarket, din cauza coronavirus! Ce produse sunt cele mai căutate mai ceva ca de sărbători

Președintele Societății Române de Microbiologie face și el o declarație

Alexandru Rafila, președintele SRM, spune că acest fenomen de golire a magazinelor este mai mare decât problema legată de epidemie. Recent au apărut imaginii din Italia, cu magazinele care nu mai au nici măcar apă. Românii au luat și ei acest exemplu, care nu este tocmai o variantă bună în privința în care nu a fost declarat nici un caz de virus ucigaș.

„E interesant. Aici vorbim de două lucruri: de o problemă de sănătate publică şi de un fenomen social şi economic. Se pare că, în momentul de faţă, amplitudinea fenomenului social şi economic este mai mare decât problema de sănătate publică, cu atât mai mult cu cât nu avem infecţie cu coronavirus în ţară în acest moment”, a declarat Alexandru, potrivit digi24.ro

Trebuie găsită o rezolvare în contextul aprovizionării oamenilor puși în carantină, susține președintele SMR. Oficialii de la AMECR au arătat susținerea măsurilor de sănătate publică, așadar se vor aplica măsuri în acord cu noile prevederi legale. Totodată au recomandat angajaților să evite călătoriile în zonele infectate de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI