În încercarea de a combate un fenomen alarmant și care afectează un număr tot mai mare de persoane de la noi din țară, autoritățile au decis să vină în sprijinul populației. Românii care suferă de „boala secolului” primesc vouchere de 3.000 de lei. Află, din rândurile de mai jos, ce condiții trebuie să îndeplinească.
Specialiștii au tras numeroase semnale de alarmă, dezvăluind un fenoment periculos, ce afectează, de la an la an, un număr tot mai mare de persoane de la noi din țară.
Pentru a veni în sprijinul populației, autoritățile au implementat un program special. Astfel, românii care suferă de depresie, ce a devenit cunoscută drept „boala secolului”, primesc vouchere în valoare de 3.000 de lei. Măsura a fost aprobată de cei din Consiliul Local Constanța încă de la începutul acestui an.
Banii oferiți de stat reprezintă, de fapt, un sprijin financiar pe care cei afectați îl pot folosi pentru tratarea acestei afecțiuni, putând să acopere costurile a 10-15 ședințe de consultare psihologică.
Există câteva condiții impuse de autoritățile locale din Constanța pentru acordarea ajutorului financiar. Beneficiarii trebuie:
Oamenii își pot alege singuri terapeuții, însă specialiștii trebuie să fie acreditați, ei fiind, de fapt, cei care decontează voucherul de la Primăria Constanța. Cu alte cuvinte, beneficiarii nu au niciun contact cu banii.
Te-ar putea interesa și: Vestea momentului în România despre voucherele de vacanţă. Se renunță la ele? Anunțul făcut Marcel Boloş
Depresia a fost numită „boala secolului” de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
„În mod tradițional, se consideră că depresia apare mai frecvent în sezonul rece, dar în ultima perioadă observăm că aceasta nu mai este neapărat o regulă.
Peste 350 de milioane de persoane din lumea întreagă suferă de depresie sau de o tulburare de acest tip, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății.
Care sunt cele mai frecvente cauze ale depresiei? Cauzele depresiei pot fi complexe. Un rol important în apariția episoadelor depresive îl pot juca dezechilibrele de la nivelul sistemului nervos central și/sau dezechilibrele în axa neuro-endocrină, tiroidiană și adrenală.”, spune Dr. Mihaela Oprea, medic primar Psihatrie în cadrul Centrului Affidea Constanța.
Te-ar putea interesa și: Vestea momentului despre voucherele de alimente. Ce să faci dacă nu ai primit cardul