O nouă măsură pe care mulți o vor primi cu brațele deschise ar putea fi aplicată la noi în țară. Află, din rândurile de mai jos, ce români pot avea impozit zero. Anunțul făcut recent de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Instituția pe care o conduce a început să facă deja pregătiri și calcule.
Un anunț neașteptat a fost făcut recent de ministrul Muncii, este vorba despre o măsură ce va fi un ajutor important pentru foarte mulți cetățeni ai țării.
Simona Bucura Oprescu a dezvăluit că la Minister se fac deja pregătiri și calcule pentru a vedea dacă și cum s-ar putea pune în aplicare. Dacă inițiativa se va transforma în realitate, românii care pot avea impozit zero sunt cei din familiile în care membrii câștigă salariul minim.
Soluția pentru punerea în aplicare ar fi, a explicat ministrul Muncii, solidaritatea.
„Sigur, solidaritatea pentru noi, ca întotdeauna, este foarte importantă, iar familiile cu venituri mici, cu atât mai mult.
În acest moment, așa cum domnul premier ne-a trasat, la Ministerul Muncii facem o analiză în sensul acesta, iar în momentul când vom avea soluția gata, vă vom anunța”, a spus, vineri, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Te-ar putea interesa și: Impozit auto 2024. Până la ce dată trebuie plătit și care sunt noile tarife
Simona Bucura Oprescu a vorbit și despre recalcularea pensiilor, precizând că procesul de reevaluare a dosarelor de pensie este aproape de finalizare.
”Procesul de reevaluare a dosarelor de pensie se apropie de finalizare. Avem peste 95 dintre dosare reevaluate, au rămas dosarele mai grele, mai complexe. Ţinta noastră este să finalizăm cât mai curând posibil, având deja în sistem aceste date – datele fiecărui pensionar. Ulterior, evident că şi procesul de recalculare va fi mai facil”, a declarat Simona Bucura Oprescu, la România TV.
Ministrul a adăugat că normele de aplicare a Legii pensiilor vor fi gata la timp, termenul de adoptare a normelor este 4 martie, dată după care va începe recalcularea pensiilor.
”Este un proces de migală, normele sunt cel puţin la fel de importante precum legea în sine (…) Sunt aspecte care ţin de decizii al CCR la care trebuie să fim atenţi, sunt aspecte care ţin de alte legi care au referire şi la pensii – Codul Muncii, Codul Administrativ – toate acestea, împreună cu Legea 360, trebuie văzute în ansamblu, încât să avem cât mai puţine situaţii cu interpretări diferite ale legii”, a mai afirmat Simona Bucura Oprescu.
Te-ar putea interesa și: Modificări impozite locale 2024. Românii plătesc taxe mai mari anul acesta