Românii care nu trebuie să bea bere niciodată. La ce pericol se expun, de fapt

de: Stan Nicu
28 06. 2022

Medicii au anunțat care sunt românii care nu trebuie să bea bere niciodată. România atacă permanent podiumul clasamentul mondial al celor mai mari băuturi de bere, cu un consum anual în jur de 100 l/locuitor, astfel că veștile nu vor fi prea bune pentru unii dintre locuitori. La ce pericol se expun, de fapt, cei care nu ar trebui să consume bere, vedeți în rândurile de mai jos.

Care sunt românii care nu ar trebui să bea niciodată bere. Pot face boli grave

Cei mai mulți dintre români atunci când deschid cu plăcere o sticlă cu bere nu se mai gândesc și conținutul de zahăr. De altfel, nici lista cu ingrediente nu-l menționează mereu, însă zahărul este produs în mod natural atunci când cerealele fermentează cu drojdia.

Astfel că berea poate face să crească repede conținutul de zahăr din sânge și poate cauza un salt de insulină sau crea hipoglicemie, care și ea este periculoasă.

Berea nu este recomandată celor care vor să slăbească

Din acest motiv, cei care vor să scape de kilogramele în plus le este recomandat să evite acest tip de băutură populară, care vine cu 100-200 de calorii și puțină valoare nutrițională, conform specialiștilor în nutriție.

De asemenea, conform datelor publicate în reviste de specialitate, cantități de bere mai mari de 500 ml/zi te pot împiedica să slăbești, mai ales în cazul bărbaților. În plus, pentru cei care vor să slăbească va fi mult mai dificil să atingă deficitul zilnic de calorii necesar atingerii obiectivului propus.

Berea poate conține gluten

Românii care urmează o dietă fără gluten trebuie să evite berea, pentru că aceasta poate provoca probleme digestive. De asemenea, berea conține adeseeori gluten, sunstanță care provoacă inflamație în intestine și simptome gastrointestinale.

Problemele abdominale sunt întodeauna neplăcute, mai ales pentru oamenii cu intestin iritabil, pentru că berea poate provoca gaze, diaree și uneori chiar dureri abdominale. Berea irită peretele intestinului sau cauzează retenție de fluide la unii pacienți.

Berea cauzează boli de ficat

Berea înseamnă un alcool care, atunci când este metabolizat de un ficat deja iritat (adeseori înainte de instalarea unei ciroze, hepatite virale sau boli autoimune), poate aduce noi daune parenchimului ficatului și în cele din urmă un declin al funcției hepatice.

Nu în ultimul rând, berea reduce funcționalitatea sfincterului esofagian inferior, acela care separă esofagul de stomac, care nu se mai închide suficient și lasă acid gastric să ajungă în esofag, provocând arsuri.