Oana Cuzino, despre zahărul sănătos. Unde îl găsim și cum îl putem consuma

Oana Cuzino, despre zahărul sănătos. Unde îl găsim și cum îl putem consuma
Ce spune Oana Cuzino despre zahar

Cu ce poate fi înlocuit zahărul și de ce este periculos acesta pentru organism? ”Consumul de zahăr stimulează eliberarea dopaminei, hormonul ”plăcerii”, ceea ce explică de ce este mai probabil să poftești la o bomboană la ora 15:00, decât după un măr”, a spus Oana Cuzino, potrivit Unica.ro.

Oana Cuzino, despre zahărul sănătos

Zahărul consumat în cantități foarte mare poate afecta starea generală de sănătate, dar și greutatea. Băuturile zaharoase, bomboanele, dar și altele constituie principalele surse de zahăr adăugat. Zaharurile adăugate au zero nutrienți și sunt doar calorii goale. Alimentele care au zahăr în forma naturală, cele întregi, sunt însă hrănitoare, dar zahărul rafinat, consumat în cantități mari, poate să crească repede nivelul glicemiei și să favorizeze apariția diabetului, a bolilor cardiovasculare sau a altor boli cronice, a explicat medicul.

Consumul de zahăr stimulează eliberarea dopaminei, al hormonului ”plăcerii” și de aceea poftești la o bomboană după ora 15:00 mai mult decât după un măr, a spus Oana Cuzino. Detectând însă creșterea zahărului din sânge, pancreasul elimină insulina. O masă care are conținut scăzut de zaharuri și carbhidrați rafinați declanșează însă un flux lent și constant de insulină în orele următoare. Sunt însă și mulți oameni care aleg să înlocuiască zahărul cu îndulcitorii naturali. Însă singurul îndulcitor concentrat natural este derivatul de stevia, obținut din planta Stevia rebaudiana, a mai spus medicul și prezentatoarea emisiunii ”Ce se întâmplă doctore”.

Alimentele care conțin fructe sau lapte vor fi și ele o alegere mai sănătoasă decât unele care conțin zaharuri libere, deși cele două produse au aceeași cantitate totală de zahăr.

Cine este Oana Cuzino

Oana Cuzino este Medic Primar Gerontologie Geriatrie (2005), dar și Doctor în Științe Medicale (2005). Oana Cuzino a aboslvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, în anul 1995. Aceasta a început activitatea medicală în cadrul INGG Ana Aslan București, în anul 1996, acolo unde și-a efectuat specializarea în domeniul Gerontologiei și geriatriei. Aceasta a activat și ca cercetător științific, pasionată fiind de aspecte epidemiologice ale procesului de îmbătrânire. Aceasta a participat și la studii naționale și internaționale din cadrul Laboratorului de Gerontologie Socială, INGG Ana Aslan.

Oana Cuzino își continuă și în prezent activitatea medicală și de cercetare. Ea este pasionată de medicina antiaging și prevenirea îmbătrânirii fiziologice și patologice. Oana Cuzino este 19 ani realizatorul și moderatorul emisiunii „Ce se intamplă, doctore?” la PRO TV. Oana Cuzino are vârsta de 49 de ani și are o fiică pe nume Naomi Stern-Cuzino.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI