Românii care merg cu bolizi de lux să-și ridice ajutoarele sociale

Autor: Diana Radu - 19:47, 06 dec. 2018
Imagine cu titlu de prezentare. Acesta nu-i un bolid la care se face referire în articol.

Se pare că Germania nu mai vrea să închidă ochii la șmecheriile pe care le fac românii. Ce tratament le-a aplicat Germania, românilor care trăiesc ca paraziții pe spatele statului.

Atât românii, cât și bulgarii, merg să-și ridice ajutoarele sociale cu cele mai luxoase mașini, potrivit poliției germane. Astfel, autoritățile au confiscat până acum șapte mașini de lux.

Conform poliției, mai multe persoane din cele puse acum sub acuzare s-au prezentat să-și ridice ajutorul la volanul Mercedes E-Class sau BMW seria cinci. O persoană care primea ajutor de tip Hartz IV a venit cu un Mercedes CLK la Job Center. Ulterior, în urma anchetei, a admis că deține și un Porsche.

„Cineva a venit la agenție cu un Mercedes AMG de 500 de cai putere. Este greu să-ți iei așa ceva din ajutoare sociale”, a declarat Müller pentru sursa citată.

Ca urmare, Parchetul din Duisburg a finalizat o anchetă asupra tuturor celor care primesc ajutoare sociale și vin să le ridice la volanul unor mașini de lux. Acțiunea aceasta le-a dat un exemplu autorităților și din alte orașe, care promit să îi urmeze exemplul.

Prinși cu mâța în sac, românii încearcă totuși să iasă basma curată din această situație. Astfel, soluția lor, a fost să declare că mașinile respective nu le aparțin, le-au îmmutat doar ca să vină să-și ridice ajutorul social.

O verificare a poliției germane a scos la iveală că unul dintre beneficiarii ajutorului social, avea autoturismul înregistrat pe numele unui tânăr de 19 din alt oraș. Și asta nu e tot, mai existau alte opt mașini de lux înregistrate pe numele acestuia. Parchetul îl anchetează acum pentru falsă deținere.

Conform legii germane, orice persoană care beneficiază de Hartz IV trebuie să completeze o declarație de avere. Beneficiarii Hartz IV pot deține un autoturism în valoare de maxim 7.500 de euro. În cazul în care mașina valorează mai mult, ar trebui să o vândă.

Procurorul-șef al Parchetului din Duisburg spune că principalul scop al acestei acțiuni a fost demascarea clanurilor infracționale din oraș. Acesta nu este prima acțiune de acest gen, în luna octombrie, poliția a mai descoperit un alt șofer, care venise la volanul unui Mercedes C63 AMG.

Șoferul făcea parte dintr-o familie cunoscută de autorități din Duisburg ca făcând parte dintr-un clan infracțional care nu au un venit legal, dar poartă haine de firmă, au telefoane mobile și mașini scumpe, și sunt înregistrați ca șomeri.

Sursa: Libertatea