Românii care ies mai devreme la pensie. Klaus Iohannis a semnat decretul

Românii care ies mai devreme la pensie. Klaus Iohannis a semnat decretul
Ce categorie de români iese mai devreme la pensie?

Veste importantă pentru români! Klaus Iohannis a semnat decretul care îi trmite pe unii români la pensie mai devreme decât s-ar fi așteptat. Despre ce categorie este vorba?

Ce români ies mai devreme la pensie?

Unii români vor ieși mai repede la pensie de anul acesta! Klaus Iohannis a semnat astăzi, 29 mai, 3 decrete, printre care și unul care introduce reducerea vârstei de pensionare pentru unele persoane. Eeste vorba despre românii care au lucrat în sistemul de apărare și care au fost ulterior trecuți în rezervă. Cei care mai sunt vizați de această pensionare timpurie mai sunt și cei în cazul căruia raportul de serviciu a fost sistat ca urmare a reducerii unor funcții și a reorganizării unității, conform capital.ro.

Inițiatorul a explicat că propunerea legislativă a venit din dorința de a elimina o discriminare față de militarii trecuți în rezervă într-un raport cu cei aflați în continuare în activitate. Îți poți verifica AICI vârsta standard de pensionare în funcție de luna și anul nașterii. Trebuie să introduci datele tale – luna și anul nașterii, luna și anul pensionării și vei afla vârsta de pensionari (ani/luni).

O categorie de români iese mai devreme la pensie
O categorie de români iese mai devreme la pensie

Ce arată proiectul?

„De reducerea vârstei standard de pensionare beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care, la data depunerii cererii de pensionare, îndeplinesc condiţiile de vechime (…) şi care se regăsesc în una din următoarele situaţii: a) au fost trecuţi în rezervă în conformitate cu art. 45 alin. (1) lit. a), b), e), g) şi h) din Legea nr. 384/2006, cu modificările şi completările ulterioare; b) au fost trecuţi în rezervă ori le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile acestora, ca urmare a reorganizării unităţii militare sau a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive ori nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI