Românii i-au cucerit pe francezi cu un restaurant specific românesc. Cum au reușit?

Românii i-au cucerit pe francezi cu un restaurant specific românesc. Cum au reușit?

Restaurantul Ibrik Kitchen din Paris a fost inclus de revista Vogue în topul celor mai bune cinci restaurante din capitala Franței. Localul a fost deschis de doi români, Ovidiu Malişevschi și Bogdan Alexandrescu, cunocuți în România grație participărtii la emisiuni-concurs culinare.

„Proaspăt deschis pe rue de Mulhouse din Paris, Ibrik Kitchen, se bazează pe bucătăria balcanică. Cu chefii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malisevchi în bucătărie, se servește gulaș de pui, frunze de varză umplute cu porc și mămăligă cremoasă, vită românească și trufe negre, pește din Carpați servit cu piure de topinambu exotiv și extrem de reușit”, este descrierea făcută de editorii de la Vogue.

Cei doi bucătari români au fost remarcați atât de revista Vogue, cât și de publicația Le Figaro. Pentru o porţie de zacuscă, francezii plătesc șapte euro. Iar pentru micii româneşti, lasă în restaurant şi câte 15 euro, potrivit Adevărul.

Ovidiu Malişevschi este cunoscut pentru că a  participat în România la emisiunea „Chefi la Cuţite”. Însă, ceea ce nu știm despre el, este că a studiat la şcoală Le Cordon Bleu, după care a făcut un stagiu cu Frederic Simonin. De asemenea, acesta se laudă că a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparţine Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie-Chef care a câştigat trei stele Michelin cu restaurantul Maison Pi şi Best Female Chef – The Worlds 50 Best Restaurants 2011.

Bogdan Alexandrescu este recunoscut pentru mustăţile ce îi aduc un omagiu lui Dali. Acesta este pasionat de zona de food style și este finalist in primul sezon „Masterchef”. El a studiat la lEcole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris.

„În bucătărie, mă simt eu cel mai bine, cel mai liber. Dorinţa mea este să-mi deschid un restaurant în România, chiar în Bucureşti. Mi-ar face o deosebită de mare plăcere să mă întorc, chiar nu mă văd să stau în străinătate”, a spus Ovidiu Malisevschi pentru Vogue.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI