Românii care câștigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună. Cum poți încasa și tu acest salariu

Românii care câștigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună. Cum poți încasa și tu acest salariu
O parte din salariile din România sunt extrem de competitive

Românii câștigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună! Salariile, de fapt, o parte din salariile din România sunt extrem de competitive. La această oră există o meserie extrem de bănoasă. Cu alte cuvinte există românii care câștigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună. Te-am făcut curios? Dacă da, citește mai departe, îți vom spune cum poți încasa și tu acest salariu.

 IT service manager. Meseria din care românii câștigă între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună

Înainte de a vorbi de salariu, este cazul să explică ce reprezintă, de fapt, un IT service manager. Un angajat în această poziție gestionează sarcinile și personalul din domeniul tehnologiei informației (IT).

El este cel care stabilește relații cu clienții externi, asigură service-ul sistemelor și programelor informatice și întreține rețelele de calculatoare și conectivitatea utilizatorilor.

Ce face un bun manager de servicii IT? În primul rând relațiile bazate pe încredere, angajament și implicare. Rolul esențial al unui manager de servicii este de a construi aceste relații în beneficiul departamentului, astfel încât sarcinile stabilite să fie îndeplinite, în mod eficient și la timp.

Am aflat cam ce înseamnă această meserie. Revenind acum la ce ne interesează, nu este nimic greșit în titlul acestui articol. Un IT service manager în România poate ajunge la un salariu între 1.200 și 1.700 de euro, în mână, lunar.

O angajat care lucrează ca IT service manager în România câștigă, de obicei, în jur de 9.610 lei pe lună. Salariile variază de la 5.190 lei, cel mai mic, la 14.500 lei, cel mai mare.

Acesta este salariul mediu lunar, incluzând locuința, transportul și alte beneficii. Salariile managerilor de servicii variază drastic în funcție de experiență, abilități, sau locație.

Vezi și: Cât câștigă un inginer în România versus un director general. Topul orașelor care oferă cele mai mari salarii

Cum poți încasa un astfel de salariu

Salariul mediu este de 8.840 lei pe lună, ceea ce înseamnă că jumătate dintre persoanele care lucrează ca IT service manager câștigă mai puțin de 8.840 lei, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 8.840 lei.

Pentru a te putea angaja ca IT service manager, va trebui să ai o diplomă de licență și o experiență vastă în domeniu. Va trebui să obțineți o diplomă de licență în informatică, tehnologia informației, managementul proiectelor IT sau într-un domeniu conex.

Va trebui să efectuați un stagiu de practică în timpul studiilor pentru a dobândi abilități practice pentru acest rol și pentru a lucra sub conducerea unor manageri IT cu experiență.

Asta înseamnă să urmezi o facultate de profil și să ai noroc, ca la finalul studiilor, să-ți găsești un loc de muncă unde să câștigi între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună.

Așa că baftă! O să ai nevoie, având în vedere că este destul de mult de învățat și de muncit.