Românii care au câștigat și mai mulți bani în 2021. Ce meserie le bagă bani frumoși în buzunar

Anul 2020 a fost unul destul de dificil pentru majoritatea românilor. Unii și-au pierdut joburile, în timp ce alții au experimentat tăieri masive de salarii.

Românii care au câștigat și mai mulți bani în 2021

Cu toate acestea, un domeniu de activitate continuă să aibă cele mai mari salarii nete pe economie, chiar în creștere cu 7,4% față de anul trecut. Este vorba despre angajații din IT, care se pot lăuda cu faptul că pandemia nu i-a afectat deloc.

Cele mai mari creșteri procentuale au fost în fabricarea produselor de tutun și silvicultură, cu 28,9% și 21,1% creștere față de anul trecut, potrivit INS.

Cei care lucrează în activități de IT au cele mai mari câștiguri din economie, cu un salariu mediu net de 8.047 de lei. Urmează angajații din domeniul fabricării produselor de tutun, care încasează, în medie, 7.446 de lei, iar pe locul trei sunt oamenii care se ocupă de fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, cu 6.314 lei.

În comparație cu luna ianuarie 2021, salariul mediu nominal net a scăzut în februarie cu 30 de lei, adică 0,9%, iar majoritatea activităților au cunoscut scăderi. Acest fapt se datorează primelor ocazionale, sume din profitul net și alte fonduri.

Românii care au pierdut cei mai mulți bani

Cele mai mari creșteri de la an la an au fost în domeniul fabricării produselor din tutun. Și în sectorul silviculturii s-au înregistrat creșteri de 21,1%.

Cei care se ocupă de fabricarea produselor farmaceutice au câștigat de la 3.700 de lei la 4.026, creștere care s-a întâmplat din februarie 2020 până în februarie 2021.

În topul mai puțin norocoșilor, cele mai mari scăderi ale salariilor sunt în transporturile aeriene, de la 5.650 de lei, la 3.999 lei.

Și oamenii care lucrează în HORECA au avut de suferit scăderi ale salariului, asta în cazul în care și-au păstrat jobul. Ei au avut o scădere salarială de la 1.781 de lei în 2020, la 1.747 de lei în 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI