”România, zonă de impact direct în faţa agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei.” Mesaj alarmant de ultimă oră

”România, zonă de impact direct în faţa agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei.” Mesaj alarmant de ultimă oră
Romania, zona de impact direct in fata agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Mesaj alarmant de ultima ora

Odată cu întețirea acțiunilor militare rusești în Ucraina, apar tot mai multe voci care avertizează asupra potențialului pericol în care se află România. Deși conflictul pare să vizeze doar țara vecină, oficiali de la București spun că în realitate țara noastră ar fi „zonă de impact direct în faţa agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei”.

Pericolele la care este expusă România în contextul conflictului din Ucraina

Bogdan Rodeanu, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților și-a exprimat îngrijorarea față de acțiunile militare rusești pe teritoriul Ucrainei. Parlamentarul este de părere că NATO ar trebui să își sporească acțiunile în special în Marea Neagră, acolo unde navele rusești de război au reușit să cucerească Insula Șerpilor.

România devine zonă de impact direct în fața agresiunii Rusiei pe teritoriul Ucrainei. Prezența sporită a NATO și în Marea Neagră e inevitabilă. În ultimele ore, navele rusești prezente în Marea Neagră au ocupat Insula Șerpilor. Toți cei 13 polițiști de frontieră ucraineni, care păzeau acest obiectiv, au fost uciși. Nu s-au predat.

Conflictul militar asumat de Federația Rusă este prezent la granițele României, în linie de contact cu zona economică și proximitate de platforma continentală a țărmului țării noastre. Realitatea este evidentă: o țară membră NATO este amenințată direct, la graniță.”, a declarat Bogdan Rodeanu.

De ce a fost importantă cucerirea Insulei Șerpilor pentru ruși

În lupta de pe Insula Șerpilor, 13 militari ucraineni care păzeau petecul de pământ au pierit în bombardamentul lansat de crucișătorul rus Moskva, aflat în serviciul Flotei Mării Negre.

Militarii au dat dovadă de curaj și nu s-au predat peferând să apere chiar cu prețul vieții limba de pânt cu o suprafață de 0,17 km pătrați. Aceștia au primit titlul de Erou al Ucrainei post mortem.

Miniserul ucrainean de Interne a transmis pe Facebook că Insula Șerpilor, obiectiv de o importanță strategică însemnată pentru ruși, aflată la doar câteva zeci de kilometri de România, a fost capturată.

”Contactul cu soldații de pe Insulă a fost pierdut. Insula Șerpilor a fost capturată. Serviciul de Frontieră de Stat continuă să acționeze activ alături de Forțele Armate ale Ucrainei și Garda Națională pentru a opri inamicul care ne-a atacat insidios țara. Victoria va fi a noastră”, scrie pe pagina de Facebook a ministerului.

Ocuparea acestei insule permite Rusiei să revendice apele teritoriale din jurul său. Într-un raport întocmit de experți britanici de informații, citați de Daily Mail, la începutul lunii februarie, se arată că acestea se întind pe 12 mile în mare.

Urmăriți Playtech.ro și pe