România și-a ales purtătorii de drapel la Jocurile Olimpice. Alarmă pentru delegația țării noastre
România își cunoaște purtătorii de drapel la Jocurile Olimpice. Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat cine va avea onoarea de a flutura steagul țării la ceremoniile de deschidere și de închidere ale Olimpiadei de la Tokio. O canotoare și un înotător au fost desemnați pentru această misiune. Între timp, însă, în lotul țării noastre s-a dat alarma.
România și-a ales purtătorii de drapel la Jocurile Olimpice
România își cunoaște purtătorii de drapel la Jocurile Olimpice. COSR a anunțat joi, cine vor fi sportivii care vor avea onoarea de a flutura steagul național la ceremoniile de la Tokio. Dacă, din partea fetelor, Simona Halep era considerată favorită, retragerea ei de la Olimpiadă a dus la altă opțiune. Aleșii au fost canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință. Ei vor duce mai departe tradiția inițiată, pentru România, în 1936, la JO de la Berlin, când primul portdrapel al țării a fost Șerban Mănciulescu, participant la proba de tir. În 1984, multipla campioană olimpică, Elisabeta Lipă, a fost prima femeie care a primit această onoare.
Mari campioni ai sportului românesc au avut onoarea de a purta drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice de Vară. Simbolul național, drapelul tricolor, a fost de fiecare dată cinstit prin victoriile olimpice. Imaginile stau mărturie eforturilor pe care campionii Team Romania le-au depus pentru a câștiga, pentru a urca pe podiumul olimpic.
Desemnarea celor care au purtat drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice a ținut mereu cont de palmaresul sportivilor, de sportul pe care îl reprezintă, de prestanță și de respect pentru valorile olimpice”, se menționează în mesajul COSR postat pe pagina sa de Facebook.
Alarmă pentru delegația țării noastre
Canotoarea Mădălina Bereș are 27 de ani și s-a născut în Iași. Este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania, cu 36 de sportivi. Robert Glință este din Pitești și are 24 de ani. El a devenit primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. Glință este multiplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.
Însă, cu doar două săptămâni până la plecarea primului grup de sportivi spre Tokio, în lotul olimpic s-a dat alarma. Conform gsp.ro, unul dintre antrenorii boxerului Cosmin Gârleanu a fost depistat pozitiv la testul pentru Covid-19. Este vorba de Valentin Vrânceanu, fostul mare boxer la categoria grea, aflat în staff-ul de pregătire al lui Gârleanu. Ca urmare a acestui lucru, toată delegația de la box a rămas într-o „bulă sanitară” la Hotelul Sport, în vreme ce restul lotului se va deplasa la cantonamentul de la Izvorani. La Olimpiada de la Tokio, România va avea doi reprezentanți, Cosmin Gârleanu și Claudia Nechita.