România ocupă locul 3 într-un top surprinzător. Ce criterii au fost luate în considerare

de: Năstase Mirabela
11 01. 2022

România ocupă un loc onorabil trei, într-un top surprinzător, realizat de Momondo. În realizarea topului au fost analizate nu mai puțin de 111 țări, care apoi au fost clasificate în funcție de 22 de factori, împărțiți în șase categorii: accesibilitate și costuri de călătorie, prețuri locale, siguranță și sănătate, facilitățile muncii la distanță, viață socială și vreme.

România ocupă locul 3 într-un top surprinzător

România ocupă locul trei în topul celor mai bune țări din lume de unde să lucrezi și în care să călătorești, arată un top realizat de Momondo. Astfel, cele mai bune zece țări în care să se îmbine condițiile pentru o muncă productivă, cu posibilitățile de călătorie sunt:

1 Portugalia
2. Spania
3. România
4. Mauritius
5. Japonia
6. Malta
7. Costa Rica
8. Panama
9. Republica Cehă
10.Germania

Ce oferă România

Țara noastră a ocupat locul trei la nivel internațional în ce privește munca la distanță, mai ales datorită prețurilor atrăgătoare și pentru că are unul dintre cele mai mici costuri de trai din întreaga lume.

România mai oferă și prețuri avantajoase la închirieri auto și la hoteluri, în plus față de costuri reduse la închirierea pe termen lung a unui apartament, fapt care asigură condiții foarte bune pentru călătorii interne.

„Nomazii digitali vor aprecia cu siguranță viteza excelentă a internetului și faptul că mulți localnici vorbesc engleză. Alt factor important în favoarea includerii României în acest top pe o poziție foarte înaltă este viza pentru liberii profesioniști pe care autoritățile plănuiesc să o pună la dispoziție în lunile următoare”, se arată într-un comunicat al reprezentanților motorului de căutare global pentru călătorii.

Portugalia, țara cea mai bună pentru a lucra de la distanță

Țara evaluată drept cea mai bună pentru a lucra de la distanță este Portugalia, care a obținut punctaje ridicate la toate categoriile, printre care și vremea foarte bună, abundența locurilor de ieșit în oraș, rata mică a criminalității, dar și costul de trai relativ scăzut.

De asemenea, Portugalia oferă și viză de nomad digital și mulți dintre localnici vorbesc limba engleză la un nivel avansat, fapt care atrage numeroși expați.

Spania se află pe locul doi în acest top, mai ales datorită numărului ridicat de restaurante și cafenele pe cap de locuitor, pentru internetul de mare viteză, pentru abundența de spații de co-working și pentru vizele pentru liberi profesioniști. Aici, viața de noapte este una bogată, dar și este și o țară cu politici LGBTQ+ favorabile.