România, la Eurovision 2021. TVR a luat decizia despre artistul care ne va reprezenta

România, la Eurovision 2021. TVR a luat decizia despre artistul care ne va reprezenta
Cine va reprezenta România la Eurovision 2021. Sursa foto: eurovisionworld.com

Televiziunea Română a anunţat pe cine v-a trimite anul viitor la Eurovision 2021, în contextul în care, din cauza epidemiei ce face ravagii în toată lumea, concursul de acest an a fost anulat.

România, la Eurovision 2021. Cine va reprezenta ţara noastră la concursul de anul viitor

Pandemia care a băgat în sperieţi o lume întreagă a făcut ca Eurovision 2020 să fie anulat, astfel că TVR a anunţat cine va merge la Eurovision 2021, scrie paginademedia.ro. Artista aleasă să reprezinte România la Eurovision 2021 este Roxen. Tot ea urma să participe la concursul Eurovision de anul acesta.

Regulamentul Eusovision arată ca o țară poate să-și păstreze concurentul, în contextul de față, condiţia principală fiind să aleagă o altă melodie. În plus, ţările participante au și dreptul să aleagă un alt cântăreţ.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.

Prevederile cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020”, a precizat TVR.

Roxen va reprezenta România la Eurovision 2021
Roxen va reprezenta România la Eurovision 2021. Sursa foto: paginademedia.ro

Roxen trebuia să reprezinte România la Rotterdam, în luna mai 2020, cu melodia „Alcohol You”.

Roxen este artista casei de discuri Global Records, instituţie cu care TVR a lucrat pentru selecția națională de la Eurovision. Este pentru prima dată când TVR a apelat la o colaborare directă cu o casă de discuri.

Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, spune Roxen.

Organizatorii sunt în discuţii pentru ca Eurovision 2021 să aibă loc acolo unde ar fi trebuit să se desfăşoare anul acesta, în Rotterdam, Olanda. De asemenea, TVR anunţă că este posibil să fie lansat un CD oficial cu toate melodiile selectatate pentru ediţia din acest an.

Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021. 

Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună”, a declarat Liana Stanciu, șeful delegației României la Eurovision.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI