România, înzăpezită: unde este întreruptă circulația și de ce ar trebui să stai în casă, de la zăpadă

România, înzăpezită: unde este întreruptă circulația și de ce ar trebui să stai în casă, de la zăpadă

La fel ca în fiecare an, autoritățile au fost șocate de faptul că a nins în februarie. Ninsoarea intensă și rafalele de vânt au dus la oprirea circulației în mai multe regiuni importante din țară.

În cazul în care ai programată o deplasare în următoarea perioadă pe teritoriul României, ar trebui să ai în vedere mai multe declarații oficiale din partea CNAIR. Țara noastră este sub zăpadă, iar circulația a fost închisă pe mai multe artere importante, autostrăzi, drumuri naționale și județene. În condiții ideale, ar fi bine să nu părăsești confortul căminului.

 

O astfel de decizie radicală a vizat Autostrada București – Constanța sau autostrada soarelui. Motivul citat în comunicat a fost vremea nefavorabilă din regiune, conform informării remise de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub Cod roşu de vreme rea, s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pe A2, între Bucureşti şi Constanţa, începând cu ora 23:15. Atenţionăm că în zonele aflate sub Cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule”, avertizează CNAIR, într-un comunicat.

În același document, sunt menționate mai multe recomandări pentru șoferi. Aceștia din urmă sunt rugați să circule mai prudent ca de obicei, să adapteze viteza la condițiile de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

În privința eforturilor pe care le fac autoritățile pentru a remediat situația, se încearcă mai multe lucruri. „Precizăm că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru Cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă”, ne asigură CNAIR.

VREME - METEO - DRUMURI INCHISE - IARNA

Într-o situație foarte dificilă cauzată de zăpezile masive se află și locuitorii sau cei care doreau să tranziteze județele Buzău, Brăila, Ialomița și Tulcea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, la nivelul județelor Buzău, Brăila, Ialomița și Tulcea, Comitetetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada codului rosu, intervalul orar 22.00-08.00 drumurile naționale si judetene sa fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.
Urmăriți Playtech.ro și pe