România, între voința lui Hitler și Stalin: declarațiile lui Băsescu care îți vor răspunde la multe întrebări

În urma alegerilor europarlamentare de acum câteva luni, Trăian Băsescu a ajuns în Parlamentul European. În acel context, a făcut câteva afirmații foarte interesante despre România.

Europarlamentarii vor vota, joi, o rezoluție prin care UE condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov încheiat între Uniunea Sovietică și Germania nazistă, semnat la 23 august 1939. Cu o zi înainte, oficialii mai multor țări UE au făcut numeroase declarații pe marginea repercusiunilor pe termen lung ale pactului respectiv asupra țărilor din Europa, mai ales cele din Est, printre care se află și România.

În acel context, fostul președinte al României a clasificat documentul ca fiind unul idntre cele mai ticăloase din ultimele secole. Băsescu a insistat pe faptul că, până la această oră, România trăiește după voința lui Adolf Hitler și a lui Iosif Stalin, din cauza pactului semnat în 1939 între cei doi lideri politici.

„Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele mai ticăloase pacte politice din ultimele secole, care au avut efecte pe teritoriul Europei. Foarte mulți spun că a trecut, că a fost acum 80 de ani. Vă pot spune că astăzi România trăiește încă după voința lui Hitler și Stalin. Poporul român a fost împărțit în două: o parte în România și o parte în Republica Moldova”, a declarat Traian Băsescu în plenul Parlamentului European, la dezbaterile asupra Rezoluției Parlamentului European privind 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial și importanța amintirii europene pentru viitorul Europei, rezoluție care va fi votată joi, în plenul Parlamentului European, conform Hotnews.

Europarlamentarul PMP a asociat cu Ribbentrop-Molotov răspândirea comunismului în Europa, atât după Al Doilea Război Mondial, cât și acum. „Urmările pactului au fost sferele de influență, care pentru țările din estul Europei a însemnat instaurarea comunismului. Aceste lucruri trebuie să ni le amintim și să înțelegem că UE este răspunsul de astăzi care garantează democrație pentru toată Europa la ticăloșia pactului Ribbentrop-Molotov”, a concluzionat Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI