România este unică în lume. Locul de care puțini au auzit și pare desprins din filme

România este unică în lume. Locul de care puțini au auzit și pare desprins din filme
România este unică în lume. Locul de care puțini au auzit și pare desprins din filme

România găzduiește o atracție turistică unică în lume, dar de care puțini au auzit. Se află în vestul țării, iar priveliștea este încântătoare. Dacă ar fi să punem pe hârtie toate obiectivele și atracțiile turistice din județul Bihor, ne dăm seama că această zonă este de-a dreptul binecuvântată. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.

Atracția turistică unică în lume – în România

În timpul dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, în România s-au realizat lucruri unice în lume, precum: Transfăgărășanul, Casa Poporului și multe altele. Însă, astăzi, ne vom abate puțin asupra județului Bihor, în care sălășluiesc multe locuri minunate, dar care nu sunt suficient promovate – cum este și cazul lacului despre care vă vom vorbi în acest articol.

Poate nu ai auzit până acum de Lacul Vida, din județul Bihor, iar asta pentru că autoritățile locale nu reușesc să facă popular acest loc incredibil, unic în lume.

Vorbim despre o adevărată minune a naturii: turcoazul incredibil al apei, pădurea deasă, barajul de pe Valea Videi și sute de peșteri neexplorate schițează un loc de poveste. „Cireașa de pe tort“ rămâne, însă, spectaculoasa „pâlnie“, vârtejul din mijlocul lacului Vida.

Datează încă din 1967 și, totuși, puțini știu de el

Lacul Vida este un lac de acumulare artificial, din comuna Dobrești, în apropiere de localitatea Luncasprie. Deversorul, sub formă de pâlnie, unic în lume, creează un efect vizual superb, care duce vag cu gândul la renumitul Baraj Conchos, din Lagoa Comprida, Portugalia, și este un sistem de captare gândit să preia apa lacului format prin baraj şi să o trimita în aval prin câteva conducte uriaşe, potrivit banatulazi.ro.

În ultimele zile, imagini fascinante ale „pâlniei“ au devenit virale pe internet, iar asta nu datorită unui aplomb al autorităților, care ar fi încercat să aducă turişti în zonă, ci grație unor voluntari care vor să promoveze acest colț superb de lume.

Mai sus de izvor se află o peșteră pe care o puteți vizita dacă aveți abilități de cățărare. Acest lac datează încă din anul 1967.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI