România cade pe final și pierde clar cu Norvegia! Cum arată grupa principală la Campionatul European

România cade pe final și pierde clar cu Norvegia! Cum arată grupa principală la Campionatul European
Cristina Neagu nu a putut salva naționala României de înfrângere

România a făcut un meci bun în fața Norvegiei la Campionatul European de Handbal, dar a pierdut în cele din urmă. Nordicele au reușit să se impună cu 28-20, dar s-a desprins doar pe finalul partidei. Prima repriză a fost una foarte echilibrată și s-a încheiat la egalitate, scor 13-13. Neagu și compania au controlat startul de joc, dar s-au văzut apoi dominate de adversare. Norvegia a ajuns chiar la un avans de patru goluri, pe care România l-a anihilat înainte de pauză.

Și startul reprizei secunde a fost sub semnul echilibrului, cu România în avantaj 17-16 ultima oară. Din acel moment, însă, Norvegia a arătat de ce este favorită la câștigarea titlului continental. În vreme ce elevele lui Bogdan Burcea nu au mai putut face față în defensivă. Și au fost și neinspirate pe faza ofensivă. În urma acestui rezultat, România merge în faza principală a grupelor de pe locul 3. Cu zero puncte, în vreme ce Germania va avea 2 și Norvegia 4.

România știe momentan doar una dintre cele trei adversare din faza principală a grupelor. Va înfrunta Croația

România va juca trei partide în faza principală a grupelor, dintre care doar una a fost stabilită. Va înfrunta Croația, care a reușit două victorii spectaculoase până acum în competiție. A trecut de Olanda, campioana mondială, și de Ungaria. Chiar primele două favorite ale acelei grupe. Pentru celelalte locuri care asigură calificarea se luptă Olanda, Serbia și Ungaria. Programul meciurilor României va fi stabilit în funcție și de rezultatele de mâine din grupa C.

Meciurile se vor juca tot la Kolding, în Danemarca, unde au fost programate și partidele din prima fază a grupelor. Primul meci al României este programat joi, 10 decembrie. Iar adversară va fi echipa clasată pe locul 2 în grupa C. Primele două clasate din această grupă de șase vor merge mai departe în semifinale. Norvegia pornește cu patru puncte, maximum posibil. La fel speră să reușească și Croația, care va înfrunta Serbia în ultima etapă a grupei principale. Meciurile din semifinale sunt programate pe 18 decembrie, iar finala este pe 20 decembrie.

La ultima ediție a campionatului european, România a ajuns până în semifinale. Și a terminat pe patru, după ce a pierdut finala mică în fața Olandei. Franța a reușit să câștige primul ei titlu continental, pe propriul teren, după o finală câștigată în fața Rusiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI