Ai auzit vreodată despre locul din România unde poți găsi așa-zisa Grădină a Edenului? Peisajele sunt atât de frumoase încât unii spun că poate chiar aici a creat Dumnezeu lumea. La adăpostul munților, poți admira cascade spectaculoase și poienițe pline de verdeață. Ți-e și teamă să respiri de emoții! Foto
Unul dintre cele mai speculate mistere biblice este reprezentat de locul în care s-a aflat Grădina Edenului, acolo unde au trăit Adam și Eva, înainte de a fi izgoniți. Se vorbește, în principiu, despre un râu mare, care se divide în alte patru, formând un loc de vis, un real paradis.
De-a lungul timpului au fost vehiculate numeroase teorii cu privire la locul în care a creat Dumnezeu lumea. În țara noastră, există un spațiu, la adăpostul munților Aninei, în care unii spun că aici ar fi putut Divinitatea să contureze Universul de pe Pământ.
Se spune astfel, fiindcă peisajele din zonă par a fi desprinse pur și simplu din Rai. Este vorba despre Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Acesta se află în Caraș Severin, la adăpostul munţilor Aninei cu munţii Locvei. Dacă nu ai ajuns niciodată aici, trebuie neapărat să vizitezi acest loc.
La Cheile Nerei, apele repezi de munte au săpat în stâncă chei a căror splendoare este greu de egalat. Imaginile încărcate în galeria foto a acestui articol sunt reprezentativ în acest sens. Vegetația din poienițe se împletește într-o armonie perfectă cu cascadele, tunelurile și podurile naturale.
Forțele naturii de la Cheile Nerei dau zonei un aer ce aduce a o reală Grădină a Edenului. Ți-e și teamă să respiri, să nu cumva să tulburi liniștea și pacea. Dacă vrei să scapi de aglomerația de la oraș și să îți calmezi vreodată gândurile, cu siguranță acesta este unul dintre locurile în care trebuie să ajungi.
La confluenţa râului Beu cu râul Beuşniţa, a luat naștere un lac de o limpezime de cleștar albastru-verde. Nu ai cum să nu rămâi marcat de această poartă spre adâncul neștiut al pământului. E lacul Ochiul Beiului. Apa lui nu îngheață niciodată, nici măcar în cele mai reci ierni.
La Cheile Nerei poți să ajungi prin două puncte principale de acces. Este vorba despre satele Sasca Română și Șopotu Nou. Ambele se află la capetele parcului național. Cel mai simplu este să parcurgi traseul cu mașina, din Orșova sau Oravița pe DN57B până la Bozovici, apoi pe DJ571B.
Poți să ajungi aici și cu trenul, deși este mai complicat. Dacă îți dorești neapărat să procedezi așa, traseul pe care trebuie să-l urmezi este următorul: iei trenul spre Timișoara/Reșița, apoi iei trenul spre Brezovia, unde schimbi cu trenul spre Oravița; de aici trebuie să ajungi cu un taxi la Sasca Română sau Potoc.