30 mart. 2024 | 14:36

România a pierdut o televiziune, dar una nouă va emite chiar de azi, 30 martie. Ce vor vedea românii pe noul post TV

Emisiuni TV
România a pierdut o televiziune, dar una nouă va emite chiar de azi, 30 martie. Ce vor vedea românii pe noul post TV
Un nou post de televiziune apare în România. TVR Sport a fost lansat sâmbătă, 30 martie 2024. Ce se va difuza de la ora 16:00.

O nouă televiziune s-a lansat sâmbătă, 30 martie 2024, la scurt timp după ce în spațiul public s-a aflat că, în vara anului curent, un post TV sportiv va fi închis. Ce emisiuni vor putea urmări românii pe micile ecrane. Un eveniment de interes va fi difuzat începând cu ora 16:00.

Orange Sport se va închide în vara lui 2024

Vineri, 29 martie, a fost făcută publică informația potrivit căreia, după 18 ani, România pierde o televiziune de sport. Angajații Orange Sport au fost anunțați printr-un e-mail din partea administratorului Orlando Nicoară că postul TV se va închide, urmând să aibă loc concedieri.

Telespectatorii nu prevedeau această schimbare, Orange Sport având transmisiuni zilnice pe trei canale. În zilele aglomerate pe plan sportiv, se rula pe patru canale, cea mai importantă competiția difuzată fiind SuperLiga, urmată de Champions League, precum și de întâlniri de la Serie A, Bundesliga și Ligue 1.

TVR Sport se lansează sâmbătă, 30 martie 2024

Între timp, apare o nouă televiziune în România. Tot pe sport. Este vorba despre canalul TVR Sport, care a intrat în emisie sâmbătă, 30 martie 2024, la ora 07:00. Primul meci difuzat în direct pe micile ecrane va fi cel dintre Rapid și CSM București, la volei feminin, programat la ora 16:00.

„Misiunea TVR SPORT este să aducă aproape de români şi mai ales de tineri nu doar acele sporturi privilegiate şi răsfăţate cu audienţe de milioane de telespectatori, ci toate sporturile, astfel încât campioni din toate domeniile să ajungă să devină modele pentru noua generație şi să îndemne cât mai mulţi români să-şi amintească faptul că soluţiile la o mulţime dintre problemele vieţii contemporane trec prin sport”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Preşedinte – Director General al TVR, la Gala Sportului Românesc.

Pe ce căi poate fi recepționat TVR Sport

TVR Sport poate fi recepționat pe mai multe căi, inclusiv digital terestru, cablu și satelit, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții televiziunii publice, după cum urmează:

  • în sistem digital terestru: DVB-T2 MUX1 cu acoperire naţională, în clar (free-to-air), operat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii;
  • prin cablu, în pachetul de bază al distribuitorilor de servicii de programe prin reţele de comunicaţii (operatori de cablu, IPTv);
  • pe satelit în pachetul SRTv, cu următoarele coordonate: Satelit: EUTELSAT 16A; poziţie orbitală: 16° E; frecvenţă: 11512 MHz; standard: DVB-S2; modulaţie: 8PSK; symbol rate: 29,950 Msymb/sec; polarizare: verticală;
  • pe www.tvrplus.ro

Emisiunile ce vor putea fi urmărite la TVR Sport

Pe TVR Sport pot fi urmărite minimum trei emisiuni: Ora de sport, Ora olimpică și Podcasturile TVR Sport. Reprezentanții canalului de televiziune au anunțat că vor difuza și Jocurile Olimpice de la Paris, din vara lui 2024, însă doar parțial, fiindcă drepturile integrale aparțin EuroSport.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro