22 mart. 2022 | 12:37

Roman Abramovich vrea să cumpere altă echipă. Pe ce club a pus ochii miliardarul rus care a fost obligat să vândă Chelsea

Sport
Roman Abramovich vrea să cumpere altă echipă. Pe ce club a pus ochii miliardarul rus care a fost obligat să vândă Chelsea
Roman Abramovich nu vrea să renunțe la fotbal, chiar dacă este silit să vândă clubul Chelsea, actuala deținătoare a trofeului Champions League

Roman Abramovich vrea să cumpere altă echipă. Miliardarul rus care deține clubul Chelsea din 2003 este supus sancțiunilor economice de către Marea Britanie și UE. El a fost acuzat de sponsorizarea efortului de război al Rusiei, după invazia Ucrainei. Omul de afaceri a fost nevoit să scoată la vânzare gruparea londoneză contra sumei de 3,3 miliarde de euro. Pus pe fugă de măsurile luate de guvernul britanic, Roman Abramovich nu intenționează să renunțe la fotbal, el având deja „în vizor” un alt club dintr-un campionat puternic al Europei.

Roman Abramovich vrea să cumpere altă echipă

Roman Abramovich vrea să cumpere altă echipă. Miliardarul rus a fost în centrul sancțiunilor dictate de guvernul britanic din cauza legăturilor pe care le are cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Războiul declanșat de liderul de la Kremlin contra Ucrainei l-au făcut și pe Abramovich, alături de alți oligarhi, subiectul măsurilor dure luate de Marea Britanie, darși alte țări din UE și NATO.

Roman Abramovich, care a cumpărat clubul Chelsea din 2003, a anunțat scoaterea la vânzare a grupării ce deține trofeul Champions League. El a anunțat, în mod surprinzător, că toate fondurile obținute vor fi donate victimelor războiului din Ucraina, prin intermediul unei fundații ce va fi înființată. De asemenea, omul de afaceri a spus că renunță la orice datorie pe care clubul o are către el, care, conform presei britanice, se cifrează la 1,5 miliarde de lire sterline, aproximativ 2 miliarde de euro. Abramovich ar dori să obțină din tranzacție măcar 3 miliarde de lire sterline.

Pe ce club a pus ochii miliardarul rus care a fost obligat să vândă Chelsea

Între timp, clubul lui Roman Abramovich are conturile blocate, având la dispoziție o sumă modică pentru cheltuieli. Toate activele miliardarului rus au fost înghețate, iar banii pe vânzarea clubului nu vor merge, aproape sigur, în conturile sale.

Raine Group, banca americană care are ca misiune vânzarea clubului, a anunțat, conform presei britanice, că va restrânge în această săptămână lista ofertanților la trei, din aproape 200 de oferte de cumpărare. Compania agreată va fi prezentată guvernului britanic, ce va elibera o licență specială pentru ca afacerea să poată fi realizată.

Roman Abramovich nu vrea să abandoneze fotbalul, totuși. Conform ziarului britanic The Telegraph, miliardarul rus este gata să cumpere clubul Goztepe din Turcia. Formația nu trece printr-un moment bun pe plan sportiv, iar actualul patron, Mehmet Sepil, este dispus să renunțe la echipă. Gotzepe se află pe locul 18, retrogradabil, în Super Lig, cu 27 de puncte, cu 8 etape înainte de finalul campionatului.

Și-a mutat iahturile de lux în Turcia

Abramovich a călătorit de mai multe ori în Turcia, în ultima perioadă, după ce Rusia a invadat Ucraina, în principal pentru a-şi feri iahturile de lux, care ar putea fi confiscate, aşa cum au păţit şi alţi afacerişti ruşi. Solaris, un vas de lux cu o lungime de 140 de metri, în valoare de 600 de milioane de dolari, care arborează pavilionul Bermudelor, a fost filmat luni în oraşul turistic Bodrum, din Turcia, scrie businessinsider.com. Acum mai bine de o săptămână el a fost văzut într-un port din Muntenegru, după ce a plecat din Barcelona, unde fusese supus unor reparații.

Un alt iaht deținut de miliardar, Eclipse, de 162 de metri lungime, valorând 700 de milioane de dolari a fost și el reperat în dreptul insulei grecești Rhodos, notează sursa citată. El s-ar îndrepta tot către apele teritoriale ale Turciei. Turcia, deși este membru NATO, nu a adoptat încă sancțiuni împotriva oligarhilor ruși apropiați de Vladimir Putin. Averea lui Roman Abramovich este estimată de Bloomberg la 13, 6 miliarde de dolari.

 

PlaySport
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz! Imagini cu amanta secretă a lui Alexandru Ciucu, a ţinut-o la secret 10 ani. Este celebră!
Capital.ro
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
EVZ.ro
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
Adevarul
Drogul violului, cel mai periculos, dă dependență de la a treia utilizare. Expert: „Este posibil să asistăm la drame uriaşe”
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Capital.ro
Data de la care România nu va mai beneficia de bani din PNRR | Decizia miniştrilor UE
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
OALA de 100 de ZILE care face ravagii în Europa. Îți poate rupe COASTELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro