ROEXIT, planul terifiant al PSD și Dragnea de a ne scoate din UE

ROEXIT, planul terifiant al PSD și Dragnea de a ne scoate din UE

Subiectul îngrijorător al zilei ține de ROEXIT. La mai puțin de 24 de ore după ce Comisia Europeană a criticat legile justiției din România, mai mulți membri PSD în frunte cu Liviu Dragnea au inițiat o mișcare împotriva Uniunii Europene sub numele de ROEXIT.

În timp ce majoritatea românilor s-au ancorat în discuții aprinse despre referendumul anti-gay, Liviu Dragnea împreună cu mai mulți lideri PSD au inițiat o mișcare propagandistă menită să ne convingă în privința beneficiilor ieșirii din Uniunea Europeană. Inițiativa promovată inițial doar pe Facebook are loc sub numele ROEXIT și vine la înaintare cu niște argumente aparent verosimile.

În realitate însă, toate textele pe această temă par să ignore complet beneficiile de care s-au bucurat românii de la intrarea în Uniunea Europeană. Trecând peste familiile destrămate de părinții plecați la muncă în Italia, Germania, Spania sau Anglia, aceștia nu ar fi putut să asigure condiții de trai decente copiilor, dacă ar fi rămas în țară. Fără UE, orice concediu ar fi fost semnifcativ mai dificil.

Roexist

Membrii PSD se pare că nu au învățat nimic din Brexit și din costurile astronomice aferente procesului de părăsire a Uniunii. Partea și mai interesantă a ecuației a ieșit la iveală în momentul în care mesajul anti-UE al lui Daniel Dragomir a fost amplificat de site-ul propagandei ruse, Sputnik.md, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus. Ca referință, Dragomir este considerat inițiatorul mișcării ROEXIT.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a lansat, pe Facebook, un manifest anti-UE, sub titlul „ROEXIT”, prezentând zece motive pentru care, în opinia lui, România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană. Printre lucrurile punctate de Dragomomir, condamnat în primă instanţă pentru fals în înscrisuri şi este cercetat penal în dosarul „Black Cube”, sunt faptul că România nu mai trebuie să ţină cont de recomandările Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să nu mai fie interesată de Spaţiul Schengen şi a acuzat Bruxelles-ul că ia mai mulţi bani din ţară decât banii pe care i-ar da ca fonduri. De altfel, mesajul lansat de Daniel Dragomir pare similar cu cel promovat de unii social-democraţi care au o retorică anti-UE şi anti-NATO.

Mesajul agresiv la adresa Uniunii Europene a fost repetat într-o altă formă de către Șerban Nicolae, liderul senatorilor PSD. Nicolae i-a cerut lui Timmermans să demisioneze urgent din funcția pe care o deține în cadrul Comisiei Europene. PSD-istul a susținut că declaraţiile acestuia din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România „au umplut paharul răbdării“. „Ar trebui să ai bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii ’50“ A adăugat Nicolae.

Declarațiile complet ale liderului UE care a pus PSD-ul pe jar le găsești aici.