Risc fără precedent pentru întreaga omenire! Avertismentul dur al meteorologilor

Risc fără precedent pentru întreaga omenire! Avertismentul dur al meteorologilor
Risc fără precedent pentru întreaga omenire! Avertismentul dur al meteorologilor

Meteorologii din întreaga lume avertizează că în această vară, canicula nu va fi singura problemă. Astfel, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) atrage atenția că pandemia de coronavirus crește riscurile sanitare asociate episoadelor de caniculă, în contextul în care noi recorduri de căldură sunt așteptate a fi stabilite în emisfera nordică în vara acestui an, anunță AFP, citată de Agerpres.

Avertismentul meteorologilor

Organizația Meteorologică Mondială a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranța oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i și de noul coronavirus.

Vara care se apropie în emisfera nordică ar trebui să aducă noi recorduri de căldură, a precizat o purtătoare de cuvânt a OMM, Clare Nullis Kapp, într-o conferință de presă, care a fost organizată în format virtual la Geneva.

„Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a mai adăugat Clare Nullis Kapp.

Şi, „pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a mai spus Clare Nullis Kapp, ținând să sublinieze că pandemia de coronavirus va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.

Spre exemplu, răcorirea oamenilor într-un spațiu public închis cu ajutorul aparatelor de aer condiționat poate fi o idee bună în caz de caniculă.

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) s-a mai asociat cu alte organizații pentru ”a-i alerta pe liderii politici cu scopul de a îi ajuta să gestioneze această miză dublă, căldura şi COVID-19”, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale.

Ce este Organizația Meteorologică Mondială (OMM)

Organizația Meteorologică Mondială (OMM) este un organism specializat al Organizației Națiunilor Unite, ce are 187 de țări membre. Președintele Congresului Meteorologic Mondial este Gerhard Adrian, ca succesor al lui David Grimes. Organizația are sediul la Geneva, Elveția.

A devenit oficial Organizația Meteorologică Mondială la data de 17 martie 1951 și a fost desemnată agenție specializată al Organizației Națiunilor Unite.