Rezultate pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021. Vezi ce note ai luat la examenul de Capacitate

Rezultate pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021. Vezi ce note ai luat la examenul de Capacitate
Evaluarea Națională 2021. Rezultate pe județe și orașe vor fi publicate astăzi

Evaluarea Națională 2021 s-a încheiat pentru cei 123.250 de candidați prezenți efectiv în sălile de examinare. Odată cu ultimul examen, susținut pe 25 iunie, elevii claselor a VIII-a au trecut cu bine peste febra examenelor. Urmează ca astăzi să mai treacă printr-un moment important, cel al afișării rezultatelor. Astăzi, pe 29 iunie, după ora 14:00, elevii vor afla rezultatele, ulterior putând depune și contestațiile, acolo unde este cazul.

Sorin Cîmpeanu a făcut bilanțul incidentelor la Evaluarea Națională 2021

În raport cu anul 2020, spune ministrul Sorin Cîmpeanu, la Evaluarea Națională 2021 au fost mai puține incidente. În prima zi de examen, pe 22 iunie, au fost câteva cazuri. Unul, la care deja s-a făcut și o sesizare penală, este cel în care sunt implicate trei școli care au publicat mai devreme decât prevede legea, subiectele la Limba și Literatura Română.

Un alt caz de eliminare este cel al unui elev cu CES, care a primit nota 1 și eliminat, după ce a fost prins cu un telefon mobil. În acest caz s-a decis reexaminarea situației și există varianta unui nou examen.

La cel de-al doilea examen, la matematică, susținut pe 24 iunie, mai spune Sorin Cîmpeanu, au fost trei elevi eliminați, iar la examenul pentru Limba și Literatura maternă a fost un singur incident. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Conform datelor preliminare, au fost 123.250 de candidați prezenți efectiv în sălile de examinare, din cei peste 131.000 de elevi înscriși.

Rezultate pe județe și orașe vor fi publicate astăzi

Astăzi, pe 29 iunie, vor fi publicate toate rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a, participanți la Evaluarea Națională 2021. Primele rezultate vor fi publicate, începând cu ora 14:00, atât în centrele de examinare, cât și în format digital pe site-ul Ministerului Educației. Conform procedurii, elevii au primit la ieșirea din sala de examinare un cod secretizat cu care vor putera să-și afle notele la fiecare examen și media generală, accesând acest link. Listele vor fi indexate în funcție de județ, oraș, localitate și centrul de examinare, la fel ca și în anii trecuți.

Față de sesiunea de examene de anul trecut, susține Sorin Cîmpeanu, anul acesta examenele au fost mult simplificate și chiar mai ușoare. De exemplu, la examenul de anul acesta la Limba și Literatura Română subiectele au fost de dificultate medie spre dificil, iar unul din punctele de la examen, cel de la gramatică, a făcut diferența, spun oficialii din minister.

Așadar, astăzi, de la ora 14:00, elevii vor putea afla media la Evaluarea Națională 2021, accesând acest link

Rezultate pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI