Rezultate finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021. Edu.ro a publicat online notele după rezolvarea tuturor contestațiilor

Rezultate finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021. Edu.ro a publicat online notele după rezolvarea tuturor contestațiilor
Rezultate BAC 2021 dupa contestatii

Anul acesta, la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 s-au înscris aproximativ 39.000 de candidați. Din totalul acestora, pete 24.900 de candidați provin din promoția 2020-2021 și 14.000 de candidați cu aproximație, provin din promoțiile anterioare. Iată care sunt rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2021, publicate online de edu.ro.

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă – rezultatele finale publicate online de edu.ro

În cadrul acestei sesiuni s-au putut înscrie elevii care nu s-au putut prezentat sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară, precum și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

A fost interzis să susțină examenul în această sesiuni, elevilor care au fost surprinși fraudând sau cei care aveau tentativa de a frauda examenul.

Bacalaureat 2021 – sesiunea din toamnă

Astăzi, vineri, 3 septembrie 2021, s-au afișat rezultatele finale de la examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea din toamnă, cele de după soluționarea contestațiilor. Candidații care au fost nemulțumiți de notele primite pe data de 31 august 2021 au avut posibilitatea de a depune contestații, luând la cunoștință că nota finală va fi cea de după contestații, chiar dacă aceasta va fi mai mică decât cea inițială. Acestea pot fi văzute accesând site-ul edu.ro.

Absolvenții de liceu, care au susținut acest examen în această sesiune vor putea afla rezultatele de la BAC 2021 cu ajutorul unui cod unic, deoarece acestea pot fi văzute doar de ei prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Tot așa s-a procedat și în cadrul primei sesiuni.

Sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 – rezultatele finale

Pentru a promova examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea din toamnă, elevii care au participat la această sesiune trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă. Dar mai este o regulă, conform căreia media generală a examenului de BAC trebuie să fie minim 6. Aceasta se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la respectivele probe.

Cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea din toamnă

Candidații sesiunii din toamnă a examenului de Bacalaureat 2021, care nu au promovat acest examen se pot înscrie pentru a-l susține din nou în sesiunile care urmează.

De menționat este faptul că în acest caz în sesiunile care urmează pot fi recunoscute rezultatele obținute la evaluările scrise pe care candidații respectivi le-au promovat și au obținut cel puțin nota 5. Doar de două ori au dreptul candidații de a susține examenul național de Bacalaureat fără taxă.

Rezultate BAC 2021- sesiunea august-septembrie

Rezultatele examenului maturității, din sesiunea august-septembrie 2021 au fost afișate conform următorului calendar:

  • Afișarea rezultatelor la probele scrise 31 august 2021
  • 31 august – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI