03 iul. 2024 | 12:14

Rezultate Evaluare Națională 2024. S-au afișat notele la Capacitate

News
Rezultate Evaluare Națională 2024. S-au afișat notele la Capacitate
Rezultate Evaluare Nationala 2024. Ce note au luat elevii

Evaluarea Națională este unul dintre cele mai importante examene pentru elevii români. Rezultatele obținute la acest examen decid în mare măsură traseul educațional al elevilor, influențând admiterea în liceele dorite. Anul 2024 nu a făcut excepție, aducând în prim-plan performanțele și provocările întâmpinate de elevi și de sistemul educațional în ansamblu.

Rezultate Evaluare Națională 2024

Update 3 iulie, ora 12.12. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost publicate de Ministerul Educației pe Edupedu.ro.

Update 3 iulie, ora 10.28. Ministrul Educației, Ligia Deca, va prezenta rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 la conferința de presă programată pentru ora 12.

„Tema conferinței: prezentarea rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din acest an”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Știrea inițială

Anul 2024 a fost unul marcat de schimbări și adaptări în sistemul de învățământ, în special după provocările aduse de pandemia COVID-19 în anii anteriori. Ministerul Educației a implementat noi măsuri pentru a asigura desfășurarea corectă și eficientă a Evaluării Naționale, inclusiv adaptări în metodologia de examen și introducerea unor măsuri suplimentare de siguranță și igienă în centrele de examen.

”Marţi, 25 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă (Limba şi literatura română) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a (sesiunea 2024) în 3.392 unităţi de învăţământ/centre de examen. Au fost prezenţi 153.398 de absolvenţi ai clasei a VIII-a (95.6%) din totalul celor 160.467 de înscrişi pentru susţinerea acestei probe”, a declarat Ministerul Educaţiei.

Totuși, peste 7.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși la examenul de Evaluare Națională 2024, nu s-au prezentat marți la prima probă, cea de Limba și Literatura română, iar la matematică au lipsit peste 7.400, ceea ce a dus la o rată de participare de 95,6%. De asemenea, un elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Notele sunt afișate până la ora 14:00

Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Elevii pot depune contestații la centrele de examen sau le pot transmite prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (între orele 16:00 și 19:00) și 4 iulie (între orele 8:00 și 12:00).

În acest sens, elevii trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită o declarație-tip în care să menționeze că sunt conștienți că nota acordată în urma soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Aceste acte trebuie semnate și de către părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională vor fi afișate marți, 9 iulie 2024. Comunicarea notelor obținute se va face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele elevilor, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
Loredana Chivu, cu tatuajul INTIM la VEDERE! Apariție INCENDIARĂ în slip MINUSCUL
Stirile PROTV
Un tânăr a fost dat jos din tren pe ruta Medgidia - Constanța, dar în gara Poarta Albă i s-a întâmplat ceva cutremurător
EVZ.ro
Armată obligatorie pentru femei. Decizia pune țara pe jar
Digisport.ro
Gigi Becali l-a sunat pe Gică Hagi imediat după eliminarea României de la EURO și i-a spus un singur lucru
PRO TV
Apariție șocantă pe covorul roșu! În anii ’70 era visul oricărui bărbat, dar operațiile estetice i-au deformat chipul frumos
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
BZI.ro
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”
Spynews.ro
Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat. Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
WOW! Andreea Bănică, foto INTERZISE! A apărut AȘA și i-a BLOCAT pe toți!
Ego.ro
Adelina Pestrițu a PICAT BAC-ul cu o notă rușinoasă! Ce medii au obținut alte vedete din România
Parteneri
Cine e profesoara care a murit în timpul examenului de Bacalaureat
Redactia.ro
Cele 3 zodii care renasc din propria cenușă în luna iulie. Toate durerile trecutului se spulberă și încep o nouă viață
Click.ro
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Vocea.biz
Alertă roșie în Italia, unde doi vulcani au erupt în același timp. Măsura de urgență anunțată de autorități
Digi24
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în cel mai mare secret
Unica.ro
Așa sunt păcăliți românii. Ce se ascunde în spatele cosmeticelor BIO
EVZ.ro
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Spynews
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
Capital.ro
Ce mâncăm la 40 de ani ne poate afecta sănătatea chiar și după câteva decenii. Concluziile celui mai recent studiu Harvard
Antena 3
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut fostul soț după separare: „Nu am avut încotro ...”
Avantaje
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE! Victorie ZDROBITOARE! Au MAJORITATE ABSOLUTĂ
Mediaflux
Un avion a aterizat de urgență, după ce 70 de pasageri s-au intoxicat. Simptomele au apărut în urma consumului de pui servit la bord
Spynews.ro
Horoscopul banilor pentru luna iulie. Astrele ajută 3 zodii și le sfătuiește pe celelalte să fie atente cu cheltuielile
Realitatea.net
Un bărbat a vrut să mănânce o conservă de ton, dar când a deschis-o a încremenit. Peste ce a putut să dea
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro