29 iun. 2019 | 13:20

Rezultate contestații Evaluarea Națională 2019. Edu.ro a afișat notele după contestații

Știri generale
Rezultate contestații Evaluarea Națională 2019. Edu.ro a afișat notele după contestații
Rezultatele constestațiilor Evaluării Naționale 2019 vor fi afișate în data de 29 iunie

Rezultatele la Evaluarea Națională 2019 au fost publicate pe site-ul Edu.ro, marți, 25 iunie. De asemenea, tot din această dată pot fi depuse contestațiile, între orele 14:00 și 20:00. Potrivit calendarului Evaluării Naționale, profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile, 26 – 29 iunie, pentru soluționarea contestațiilor.

UPDATE: Contestațiile au fost soluționate, iar rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2019 au fost publicate sâmbătă, 29 iunie 2019. Lista rezultatelor poate fi consultată pe site-ul evaluare.edu.ro.

UPDATE Profesorii mai au doar o zi la dispoziție până la soluționarea contestațiilor, astfel că, în data de 29 iunie, așteptarea elevilor se va termina. Așadar, sâmbătă, 29 iunie, vor fi afișate rezultatele finale, după ce vor fi soluționate contestațiile.

UPDATE După afișarea rezultatelor, elevii care nu s-au străduit să învețe, se gândesc la liceele care admit și medii extrem de mici. Din fericire pentru viitorii liceeni, sunt peste 30 de instituții de învățământ unde un elev poate intra cu note de 2 sau 3.

UPDATE Calendarul pentru admiterea la liceu a fost afișat. Ce pași trebuie să urmezi după aflarea notelor de la examenele din cadrul Evaluării Naționale? Iată și care sunt școlile unde sunt cele mai multe locuri alocate elevilor de etnie romă sau celor din învățământul special!

Rezultate contestații Evaluare Națională 2019

Așadar, așteptarea elevilor și a părinților se va termina în data de 29 iunie, dată în care vor fi date rezultatele finale de la marele examen. Însă, până atunci, elevii nemulțumiți de notele lor au tot dreptul să se înghesuie pentru a depune contestații. Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), s-au înscris deja 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a. De menționat este că, din cei 146.105 candidați prezenți, 106.836 au obținut medii egale ori mai mari de 5, iar media generală 10 a fost obținută de 429 de micuți. Anul precedent, înaintea contestațiilor, 73,5% din absolvenții clasei a VIII-a au obținut medii mai mari ori egale cu 5, în timp ce 319 au avut medii generale de 10.

Rezultate contestații Evaluarea Națională 2019. Edu.ro va afișa în curând notele după contestații

Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile, 26 – 29 iunie, pentru soluționarea contestațiilor

13 elevi de 10!

13 elevi din județul Suceava au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională. Micile genii au fost notați cu 10 atât la limba română, cât și la matematică. Teze perfecte au predat trei elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Rădăuți – Flavia Elena Bîrsan, Francesca Niculcea și Adela Țișca. Două medii de 10 au fost regăsite și la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava. De asemenea, note maxime s-au mai obținut și la Școala Gimnazială ”Samson Bodnarescu” Gălănești, Școala Gimnazială ”Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos, Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Școala Gimnazială ”I.G. Sbiera” Horodnic de Jos, – Școala Gimnazială Humoreni, Școala Gimnazială „Nicu Gane” Fălticeni, Școala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus și la Liceul Tehnologic Pârteștii de Jos, conform monitorulsv.ro.

Rezultate contestații Evaluarea Națională 2019. Edu.ro va afișa în curând notele după contestații

Suceava se poate mândri cu elevi de nota 10!

Rezultatele contează în proporție de 80% la admiterea la liceu

Rezultatele pe care elevii clasei a VIII-a le obțin la Evaluarea Națională 2019 contează în proporție de 80% la admiterea la liceu. Media generală primită la finalul examenului constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în următoarea etapă a vieții micuților, liceul, este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Națională, ce reprezintă 80%, și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, care reprezintă 20%.

Ecaterina Andronescu, despre Evaluării Naționale: ”Sunt foarte interesante rezultatele”

”Rezultatele nu sunt definitive. Se depun și se rezolvă contestațiile, iar mai apoi se calculează mediile finale. Aș putea să le numesc rezultate parțiale. Ce observații aș putea să fac? Mai bună prezența față de anul trecut, iar la prima vedere și rezultatele sunt ceva mai bune. Mai puțini copii au luat sub 5 la română și la matematică. Dar nu cu mult. Sunt foarte interesante rezultatele, mai ales dacă analizăm rezultatele pe județe”, a declarat ministrul Educației.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro