Revoltător. Polițiști, surprinși în timp ce tremură de frică în fața atacatorilor. Cine ne apără, de fapt?

Revoltător. Polițiști, surprinși în timp ce tremură de frică în fața atacatorilor. Cine ne apără, de fapt?
Poliția Română, incapabilă să ofere siguanță cetățenilor

Intervenția polițiștilor ne face de multe ori să ne simțim în nesiguranță, motivul fiind unul mai mult sau mai puțin cunoscut. Pe de-o parte, în urma unor analize atente, ne dăm seama că pregătirea și dotările tehnice ale oamenilor legii este cu mult sub ceea ce ar trebui să fie pentru a oferi siguranță publică, iar pe de altă parte, observăm că pericolele care ne pândesc la orice pas depășesc orice imaginație.

Imagini de groază surprinse la Galați

Imaginea unor echipaje de poliție din Galați au șocat atât martorii prezenți la fața locului, cât și pe cei care au văzut imaginile ulterior. Un bărbat agresiv din Galați a fost ținta polițiștilor care patrulau pe străzi. Din păcate, operațiunea oamenilor legii a fost una cât se poate de dezamăgitoare, astfel că polițiștii au fost extrem de intimidați de violența de care a dat dovadă urmăritul, motiv pentru care au solicitat întăriri.

Până la sosirea acestora, polițiștii au încercat să-l țină aproape pe agresor, dar temători, astfel încât, aceștia le-a demonstrat că dacă vrea, poate să-i lovească pe fiecare imediat, iar mai apoi să fugă.

Ia mâna de pe mine! Pe ce bază mă oprești? Dar voi de ce mă opriți? Dar voi de ce puneți mâna pe mine?”, le spune bărbatul care ar fi trebuit să fie reținut de polițiști.

Imaginea devine și mai dezolantă odată cu apariția întăririlor, care mai degrabă, par desprinși dintr-o comedie nu foarte reușită. În primă fază, polițiștii aleargă într-o direcție greșită, iar la jumătatea drumului își dau seama că trebuie să se întoarcă. Până să ajungă la bărbatul agresiv, unul dintre polițiști a reușit să piardă de două ori cătușele, acestea fiind recuperate de către un alt coleg aflat în spate.

Oamenii legii au reușit să prindă bărbatul abia după ce au folosit spray lacrimogen, urmând încătușarea acestuia, potrivit Digi24.

Agresori nestăpâniți de polițiști la Buzău

O altă scenă similară a fost surprinsă în Buzău, acolo unde un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină pentru a apăra un bărbat de mai multe persoane care l-au atacat. Sosiți la fața locului, oamenii legii au fost săltați pe sus și ei de către agresori, astfel că implicarea lor nu a reprezentat un motiv de îngrijorare pentru persoanele violente.

Din fericire, mai există și cazuri cu final îmbucurător, așa cum s-a întâmplat la Sibiu, acolo unde mai mulți polițiști au reușit să imobilizeze un bărbat periculos, care avea în dotare un cuțit, dar și un baston telescopic: „Nu te opune, mâinile la spate! Mâinile la spate, că îți rup mâinile. Mâinile la spate!”, l-au intimidat pe agresor.

Vezi imaginile operațiunii din Buzău (Sursă: Darian Enache)

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI