Revolta românilor care au fost duși ”ca niște animale” la carantină. Ce s-a petrecut la granița cu Ungaria

de: Stan Nicu
08 05. 2020

Multe persoane care au intrat în ţară pe jos, în această perioadă, reclamă faptul că sunt preluați de la frontiera Nădlac de către autorităţile din Arad în autocare supraaglomerate. În acest mod sunt duși pentru a fi băgați în carantină în judeţele de domiciliu.

Revolta românilor care au fost duși ”ca niște animale” la carantină. Ce s-a petrecut la granița cu Ungaria

Mulți români care au intrat în aceste zile în țară s-au plâns că sunt duși în localitațile de domiciliu pentru a intra în carantină în autocare super-aglomerate, existând astfel posibilitatea ca  cei sănătoși să fie infectați de persoane care eventual ar fi infectate cu virusul ucigaș.

Astfel, clipuri video cu autocare ocupate pînă la refuz de persoane preluate din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au apărut pe rețelele de socializare. Pasagerii şi-au exprimat îngrijorarea că se pot îmbolnăvi în aceste mijloace de transport supraaglomerate, chiar dacă poartă măşti de protecţie.

În 24 de ore, pe la vama Nădlac, au intrat în țară 410 persoane pe jos

Potrivit autorităţilor locale, în ultimele 24 de ore, pe la vamas Nădlac au intrat în ţară, pe jos, 410 persoane. Acestea au fost preluate cu mijloacele de transport contractate de către autorităţi.

De asemenea, presa arădeană titrează că românii sosiţi în ţară pe jos sunt transportaţi din vamă, după triajul epidemiologic, în convoi către centrele de carantină din județele unde aceștia au domiciliul.

Pasagerii acuză că nu se respectă normele privind sănătatea

Astfel, zeci de oameni au fost înghesuiți într-un astfel de autocar. Cu bagajele în brațe și cu măștile pe față, oamenii s-au plâns de condițiile de transport şi au lansat acuzații că nu se respectă normele privind sănătatea și siguranța lor.

Gheorghe Stoian, prefectul Aradului, a cerut DSP, instituţia care a contractat operatorul de transport care preia persoanele de la graniță pentru a fi duse în carantină, să ia măsuri pentru a nu se mai depăşi numărul de locuri ale autocarelor.

Prefectul cunoaște problema supraaglomerării autocarelor

Prefectul Gheorghe Stoian cunoaşte problema, a luat legătura cu domnul chestor de poliţie Bondar Marin, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, de asemenea, a luat legătura cu Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei şi cu Direcţia de Sănătate Publică Arad, dând dispoziţie să nu se mai permită accesul în autocar al unui număr de oameni peste capacitatea autocarului”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.