Revolta înăbușită de jandarmi la spitalul din Cluj. Înfiorător ce au putut face 60 de romi

Revolta înăbușită de jandarmi la spitalul din Cluj. Înfiorător ce au putut face 60 de romi
Revolta înăbușită de jandarmi la spitalul din Cluj. Foto: gazetadecluj.ro

Revolta romilor de la spitalul din Cluj. Condițiile de izolare din cadrul unității medicale i-au adus în pragul disperării. A urmat vandalizarea saloanelor, pentru că se împotriveau internării separate, astfel că au intervenit jandarmii. Directorul clinicii nu a dorit să răspundă jurnaliștilor, în schimb prefectul orașului a cooperat.

Revoltă înăbușită de jandarmi la spitalul din Cluj

Aproximativ 60 de romi din Dej infectați cu COVID-19 și internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca s-au răsculat, luni, împotriva condițiilor de izolare din cadrul unității medicale. Au început să facă scandal și au vandalizat saloanele pentru că nu doreau să fie internați separat.

Conform presei locale, două plutoane de intervenție de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au fost trimise la Clinica de Boli Contagioase Cluj.

„Au rupt gratiile, au stricat mobilierul. Un haos de nedescris”

„Domnule, au rupt gratiile. Au stricat mobilierul. Au ieșit pe holurile secției unde sunt internați și nu au mai vrut să intre. Un haos de nedescris. Au venit jandarmii echipați ca de război. Aveau și echipamente medicale dar și echipamentele lor de luptă. Au instaurat liniște dar nu se mai poate cu ei”, a spus un medic clujean.

„S-a intervenit la Spitalul de Boli Contagioase Cluj, unde un grup format din 60 de persoane internate, cu Covid19, de etnie romă, care se află internați pentru tratament medical, provoacă dezordine și nu respecta regulile de ordine interioară”, a spus o sursă din Jandarmeria Cluj pentru publicația mai sus numită.

„Ei au vrut să stea toată familia în același salon”

Managerul spitalului, Ioan Mureșan, nu a dorit să răspundă apelurilor telefonice făcute de reportul Gazeta de Cluj. În schimb, prefectul orașului, Mircea Abrudean, a declarat că aceștia sunt nemulțumiți că sunt cazați câte două persoane în cameră, și nu șase.

„Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită iar persoanele care au produs dezordinea vor fi trase la răspundere penală”, a spus edilul.

Urmăriți Playtech.ro și pe