Revin patrulele şcolare la Focşani? Asociaţia „Gentlemen’s Bikers” a făcut o propunerea la Primăria Focşani

Revin patrulele şcolare la Focşani? Asociaţia „Gentlemen’s Bikers” a făcut o propunerea la Primăria Focşani
Revin patrulele şcolare la Focşani? Asociaţia „Gentlemen’s Bikers” a făcut o propunerea la Primăria Focşani

O asociație a motocicliștilor propune reînființarea patrulelor școlare, având în vedere pericolele la care sunt supuși elevii la tot pasul în timpul anului școlar. Asociația se numește „Gentlemen’s Bikers” și este formată din focșăneni pasionați de motoare, care au făcut o propunere în cadrul Comisiei pentru siguranța circulației.

Elevi, profesori, polițiști, implicați în proiect

Membrii asociației au decis să implementeze proiectul „Patrula școlară” în școlile din Focșani. La trecerile de pietoni din proximitatea școlilor vor fi prezenți câte doi elevi, însoțiți de către profesorul de serviciu din unitatea școlară, dar și de un polițist local.

Aceștia vor fi prezenți dimineața, la începerea programului și la încheierea programului școlar. De asemenea, elevii, alături de polițistul local, vor opri mașinile pentru trecerea în siguranță a tuturor pietonilor.

În tot acest timp, elevii vor fi echipați cu veste reflectorizante și palete indicator. Elevii vor oprit pietonii la trecerea marcajului pietonal până când aceștia din urmă vor putea traversa strada în siguranță. Fiecare unitate școlară va primi 6-8 echipamente, paletă indicator inscripționată și vestă.

„Proiectul prevede şi o premiere a elevilor care participă la aceste acţiuni, răsplata constând în diplome care vor fi acordate la sfârşitul anului şcolar, dar şi alte premii, precum bilete la diferite piese de teatru. Având în vedere că proiectul presupune o implicare activă din partea cadrelor didactice, comisia a stabilit ca acesta să fie transmis către fiecare şcoală în parte.

Aici, va fi făcută, împreună cu Biroul de siguranţă şcolară din cadrul IPJ Vrancea, o analiză privind posibilitatea implementării, urmând ca ulterior unitatea de învăţământ să numească un profesor coordonator, dar doar din partea claselor pregătitoare – a IV-a”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

Lecții de educație rutieră la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina

În Cetatea Alba Carolina a avut loc un atelier de educație rutieră, organizat de Poliția Alba. Cei mici au învățat, cu ajutorul jocurilor, regulile elementare de circulație. Cei mici au învățat cât de important este să fii atent atunci când treci strada.

Copiii au fost sfătuiți să traverseze doar pe trecerile de pietoni și să se asigure temeinic înainte de a trece strada, pentru a fi mereu în siguranță, chiar dacă culoarea semaforului ne permite să trecem strada.

Oamenii legii le-au mai reamintit copiilor echipamentul obligatoriu atunci când merg pe bicicletă, dar și cât de important este acesta pentru protecție. Cei mici au fost sfătuiți să nu folosească telefoane sau tablete atunci când traversează strada, întrucât vor fi distrași de la ce se întâmplă în jurul lor.

Urmăriți Playtech.ro și pe