Revelionul de pe Valea Prahovei, mai scump decât cel din Austria. Cât costă noaptea de cazare în Tirol, nu există preţuri aşa mici în România

de: Ioana Bucur
27 12. 2022

Românii care doresc să își petreacă noaptea dintre ani la munte vor fi nevoiți să scoată sume mari din buzunar. Revelionul de pe Valea Prahovei a ajuns să fie mai scump decât cel din Austria. Cât este tariful pentru o noapte de cazare în Tirol, nu există prețuri așa mici la noi în țară.

Revelionul de pe Valea Prahovei a ajuns să fie mai scump decât cel din Austria

A petrece noaptea dintre ani într-un hotel din stațiunile de pe Valea Prahovei a ajuns să fie un lux pe care foarte puțini și-l pot permite. Prețurile cerute la noi în țară sunt uriașe, depășindu-le chiar pe cele din Austria.

În Sinaia, un sejur de cinci nopți la un hotel de patru stele costă, pentru două persoane, în jur de 8.000 de lei. În acest pachet intră cazarea începând cu data de 31 decembrie, mic-dejun, masă festivă de Revelion cu muzică live și invitați surpriză, brunch-ul și cina de pe 1 ianuarie la care turiștii se vor bucura, din nou, de muzică live.

Tarifele sunt asemănătoare și în Bușteni. Pentru o excursie în perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, pentru o persoană, turiștii trebuie să plătească de la 2.620 de lei/ loc în cameră dublă / sejur până la 3.220 de lei / loc în duplex / sejur. Aceste pachete includ o cină tip bufet cu bucate tradiționale și muzică live, pe 30 decembrie, cină festivă în noaptea dintre ani, cu muzică live, foc de artificii, program artistic și invitați speciali, iar pe 1 ianuarie, brunch, cină bufet și muzică live.

Cât costă o noapte de cazare în Tirol

Pentru cei cu buget mai mic, rămâne varianta pensiunilor, unde prețurile pleacă de la 1.600 de lei de persoană pentru patru nopți de cazare mic dejun, cina festivă din noaptea de Revelion, un brunch tradițional pe 1 ianuarie și un DJ care va întreţine atmosfera.

O altă variantă mai ieftină decât Valea Prahovei este Austria. Cu toate că pare greu de crezut, hotelurile din Tirol pun la bătaie în această perioadă camere de la 40 de euro pe noapte de persoană la unități de cazare de trei și patru stele – ce oferă și acces la centre spa și piscine interioare.

Un sondaj realizat recent pe una dintre cele mai cunoscute platforme de recrurate online de la noi din țară arată că angajații din România vor aloca anul acesta mai puțini bani pentru Revelion. Astfel, aproape 38% dintre cei chestionați au declarat că bugetul va fi de sub 300 de lei, în timp ce procentul persoanelor care nu vor cheltui nimic pentru acest eveniment este de 16%.